Uitpakparty: UPC Horizon TV
Nieuws

Uitpakparty: UPC Horizon TV

vrijdag 21 september 2012 17:46

Met Horizon TV van UPC heb je de beschikking over wel zes tv-tuners. Kan je met het hele gezin tegelijk naar wat anders kijken, ieder op z'n eigen scherm.

[camera Miriam van 't Veer]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

ik vind het erg goed van UPC dat ze in hele korte tijd een werkend product weten uit te rollen, zonder gedoe en met de nodige flexibiliteit. Ik zou het door een monteur laten aansluiten, maar zelf aansluiten werd vooral aangemoedigd - geen probleem.

daarnaast heb ik het gevoel dat de beeldkwaliteit bij de horizon box veel beter is dan de vorige (HD) box.

een ander groot voordeel is dat Nederland 1 HD voortaan beschikbaar is op zender #1, ipv #71.

minpunten

- user interface: deze bevat teveel veel eye-candy (bewegende donkergrijze 'horizon' achtergrond, bewegende elementen. hierdoor wordt de interface traag en onduidelijk. Een scherpere versie van de vorige interface was net zo goed geweest. ik denk dat UPC hier een succes van wilt maken dus ik geloof dat er nog wel wat verbeteringen zullen worden doorgevoerd, waardoor de verwarrende menu's, te prominente detail-settings en vertragende animaties worden vervangen door iets wat sneller is en minder 'bloated' aanvoelt.

- mediaplayer - ik vraag me af waarom UPC ervoor kiest om een media player te integreren in deze box. de meeste mensen die bereid zijn DLNA servers te installeren en een thuisnetwerk aan te leggen, zijn al lang in het bezit van een mediaplayer, bijvoorbeeld een WDTV streamer, een apple tv, of hebben deze functionaliteit al ingebouwd in de TV.

- UPC box is tevens een router/accesspoint. om dit te kunnen gebruiken is een complete herbekabeling van je huis nodig: de router / tv splitter/ versterker / antenneaansluiting, zitten eenmaal in de meterkast. ik voorspel dat 90% van de huidige klanten die overstapt, blijft zitten met een apart internetmodem, terwijl de routerfunctionaliteit van de horizon box niet gebruikt wordt.

 

Het zoeken is inderdaad tergend traag en niet alles is even logisch en gebruiksvriendelijk... Maar kom op, zijn we vergeten hoe ellendig de oude box werkte?!

Er wordt hier erg de nadruk op negatieve aspecten gelegd terwijl de interface een stuk fijner en logischer aan voelt op veel belangrijke plekken. Niet vergeten veel mooier oogt. De snelheid is zeker verdrievoudigd.

Zelf ben ik erg blij met de Horizonbox en het tv kijken is er voor mij een prettigere ervaring geworden! Tevens ben ik het eens met Rogier dat de HD zenders werkelijk fantastisch scherp zijn. Kudos voor UPC.

 

Leuke/goede review, geeft goed aan hoe het niet moet qua bediening.
Tegelijk bedenk ik me dat ziggo zo slecht nog is ;)

 

Jammer dat de Horizon app niet werkt als je een jailbreak op je IDevice hebt uitgevoerd. En het lijkt alsof media apparatuur steeds trager begint te werken, opstarten en via menu's selecties maken duurt veel te lang.

 

Ik zal nooit meer klagen dat mijn KPN ITV box soms wat traag is...

 

Hi Donne,

Met een jailbreak iPhone kun je ook HorizonTV gebruiken daar is een workaround voor.

Kijk hier maar even: http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=45079.150

Heeft bij mij in ieder geval gewerkt!

 

Je hebt het over de 6 tuners, en dat er een gebruikt word voor kijken op een ander toestel, zoals de ipad. Dit klopt niet helemaal, ik zelf heb geen Horizon, maar gebruik wel de app op tv te kijken op de ipad. Oftewel, daar heeft die hele Horizon box niets mee te maken.

 

Volgens mij zijn die tuners alleen bedoeld om op meerdere kanalen op te nemen en ook buffert hij de laatste 3 uur op 4 zenders.
Verder goed, interface mag iets makkelijker, ze hadden de AB met toetsenbord meteen mogen uitbrengen. Misschien een goede app? Ik heb de modem v upc nog wel, schijnt stabieler te werken.

 

Jammer dat ie wat tegenvalt... Maarja is er een redelijk alternatief met vergelijkbare features? Vrees van niet?

 

Ik ben niet echt een tv kijker, maar kan nog steeds enorm genieten van de Horizon interface.

Mijn vrouw is een echte tv kijker en zij moest hard lachen om het commentaar van David omdat dit precies haar klachten zijn.

Het product is net nieuw en waarschijnlijk zal e.e.a. met software updates nog wel wat verbeterd worden.

 

Leuk review David.
uuhhh...maar op 6 kanalen tegelijk tv kijken dat kan ik al, dat heet analoge tv ;)

Maar alle gekheid op een stokje: dit is een mooie ontwikkeling ook al zou ik wel eens willen zien hoe dat werkelijk werkt met 6 streams tegelijk. En ook het bereik van de router in het apparaat kan interessant zijn. Is de tienerkamer op zolder nog bereikbaar?
Moe word je inderdaad wel van de talloze menu's maar gelukkig is dat software en dus makkelijk oplosbaar.

 

Hahaha, geweldige review. En precies het gevoel wat ik op dit moment bij mijn Horizon box heb. Totdat er een serieuze software update komt zal ik dit product aan niemand aanraden. Bovendien kan op dit moment iedere UPC abonnee via de Horizon app TV kijken. Dus ook dat is al geen toegevoegde waarde.

 

Huh? Ik heb ook een upc abonnement maar geen Horizon, en ik kan niet de App van Horizon gebruiken om tv te kijken. De App geeft aan dat mijn abonnement niet geschikt is??

Nu heb ik al 5 jaar een HD abonnement en nu de laatste 3 maanden een cisco box met harddisc opnamemogelijkheid.
Weet niet of je ook upc internet moet hebben om het te laten werken, want dát heb ik niet.

 

Ik heb de Horizon mediabox (nog) niet, nu heb ik nog een Cisco DVR. Maar David heeft gelijk: de iOS Horizon App is op dit moment inderdaad het beste onderdeel van het hele Horizon-platform: je hoeft namelijk geen Horizon-box te nemen om op je iPad/iPhone uitstekend tv te kijken! Okay, alleen op je eigen UPC-internetaansluiting en de kwaliteit is een soort standard definition. En je moet je aanmelden bij 'mijn UPC'. Maar dit alles is helemaal GRATIS! Thumbs up voor UPC...maar ze moesten ook wel want Ziggo kan dit al langer.

De webversie van Horizon werkt bij mij minder goed: de stream gaat soms in een loop of wordt zomaar onderbroken. Minder erg overigens want die tweede tv is op een tablet of telefoon veeeel leuker.

In deze party miste ik nog wat: hoe warm wordt deze box, hoeveel energie verbruikt ie in standby en wat kost dit extra?

 

Een paar weken geleden -vlak voor de introductie van Horizon- een Alles-in-1 pakket besteld. Toch maar gebeld en gevraagd of ze Horizon konden leveren. Een half uur voor aan de telefoon gezeten, maar uiteindelijk zou het geregeld zijn. Was geen probleem werd er gezegd.
Zojuist heb ik dus een Alles-in-1 pakket ontvangen...
Zo te lezen mag ik daar blij mee zijn.

 

Goeie review! Ik zit er aan te denken om naar de horizon box over te stappen.

Ik heb een vraagje die een van jullie misschien kan beantwoorden.
Is het mogelijk om mijn muziek vanaf Iphone / Ipad te streamen naar de horizon box zodat ik dit kan beluisteren op mijn home cinema set?
Als dit mogelijk is, kan dit zonder gebruik te maken van de TV?

 

Ik heb mijn horizon ondertussen ook helemaal aan de praat. Zappen gaat veel sneller dan bij andere oplossingen voor digitale tv.
Interface ziet er visueel goed uit, maar zoals David al aangeeft in de video zorgt deze er wel voor dat je erg veel moet klikken. (niks wat updates niet kunnen fixen hoop ik).

Echter, na wat speurwerk kwam ik erachter dat er een paar hidden features zijn om dit op sommige punten te versnellen!

TIPS: http://www.upc.nl/klantenservice/horizon/gebruikerstips/

De "menu/back" tip om sneller uit de menu's terug te gaan naar tv kijken had ik zelf ook uitgevonden, maar bijv. <strong>"2 sec op pijltje omhoog"</strong> om het <strong>zenderoverzicht</strong> te tonen wist ik nog niet en ben ik erg mee geholpen.
Wellicht jullie ook ;)

 

Nieuwsbrief