Vermeende prijsafspraken KPN, T-Mobile en Vodafone
Nieuws

Vermeende prijsafspraken KPN, T-Mobile en Vodafone

dinsdag 06 december 2011 12:27

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft invallen gedaan bij drie grote Nederlandse telecomproviders.

De aanbieders worden verdacht van samenwerken en het maken van prijsafspraken. Twee klokkenluiders verklaarden tegenover Nieuwsuur dat de drie telecomproviders onderling prijzen afspreken voor mobiel bellen en internetten. De NMa is op dit moment bezig met het doorzoeken van de administratie van de bedrijven. Dat kan nog ongeveer drie dagen gaan duren.

De klokkenluiders willen anoniem blijven, maar één van hen was directeur bij één van de drie telecombedrijven: 'In genoemde functie heb ik prijsafspraken tussen de telecomaanbieders KPN, Vodafone, en T-Mobile waargenomen', aldus de voormalig directeur. 'Er zijn maar weinig mensen die bekend zijn met de details van de prijsafspraken (...). Ik heb met meerdere van hen direct samengewerkt.'

De geruchtenstroom kwam op gang toen de drie telecomproviders eerder dit jaar de prijzen verhoogden voor mobiel bellen en internet. T-Mobile laat weten dat het volledig meewerkt aan het onderzoek en heeft vertrouwen in een goede afloop. Ook KPN heeft laten weten volledig mee te werken.

Tien jaar geleden kregen T-Mobile, KPN en Vodafone van de NMa al miljoenenboetes opgelegd wegens een samenwerking.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Dat betekend zeker niet dat de huidige abonnementsprijzen omlaag gaan..

 

"Tien jaar geleden kregen T-Mobile, KPN en Vodafone van de NMa al miljoenenboetes opgelegd wegens een samenwerking."

Jong geleerd oud gedaan...

 

ik zij het al toen hier de nieuwe tarieven werden getoond, die lagen zo dicht bij elkaar, en werden binnen een week door alle 3 de partijen gepresenteerd....

dat ruikt naar.... go go go NMA!!

kick some ass

 

NMa strijkt voor dit soort praktijken het boetegeld op en wij gebruikers zien niets terug van de te hoge prijzen. Sterker nog, om de winstmarge op peil te houden (en daarmee de aandelen koers), worden de boetes uiteindelijk gewoon doorberekend in de prijs...

 

Mooi natuurlijk, de robinhood organisatie nma die even een vingertje in de pap roeren gaat. Op papier klinkt het heerlijk, bescherming van de consument en deze behoeden voor monopolie en kartelvorming. Maar plukt de consument, de jan modaal er ook nog vruchten van, of worden de miljoenen enkel in eigen zak en mooie positieve reclame gestoken..

 

OW nu pas komen ze in actie, nadat iedereen het verdacht vond, kamer vragen gesteld waren. En vergelijkingen met buitenland gedaan werden.
Nee nu komen ze pas in actie... (naja actie ... Dat zien we achteraf pas of dat echt actie was)

AANPAKKEN DIE MAFFIA !

De presentatie van kpn naar hun aandeelhouders was al duidelijk genoeg lijk me? Kort gezegd : We doen er alles aan om onze omzet te verhogen, we gaan meer geld vragen voor diensten en omzeiling van niet willen betalen(whatsapp) moet voor worden betaald.
Komt goed, we verzinnen wel wat.

 

Blijkbaar zijn die boetes niet hoog genoeg. Als die prijs afspraken daarna nog steeds worden uitgevoert. Gewoon boete op boete geven als ze er geen verandering in brengen.

 

En dan krijgt de consument een deel van de geincaseerde boetes terug op zijn rekening ?

 

Nma moet ook bestaan.

 

Apple zuigt

 

Ik kan hier zoooooooooo boos van worden!

 

Nieuwsbrief