Video: Korte films leiden Blade Runner 2049 in
Video van de Dag

Video: Korte films leiden Blade Runner 2049 in

zondag 03 september 2017 14:00

Bekijk de eerste korte film die uitlegt wat er in de 30 jaar voorafgaand aan de nieuwe Blade Runner gebeurde.

De originele Blade Runner speelde zich af in 2019. In oktober verschijnt Blade Runner 2049; 30 jaar is er dus verstreken. Wat er in die jaren gebeurd is en waarom Rick Deckard (Harrison Ford) weer nodig is, weten we niet.

Drie korte films gaan de eerste film en Blade Runner 2049 aan elkaar breien. De eerste van die drie korte films, 2036: Nexus Dawn, is nu te bekijken (zie onder). We zien Niander Wallace, het personage van Jared Leto. De engerd is waarschijnlijk de slechterik van de film.


Wallace toont zijn nieuwe replicant, nauwelijks van mensen te onderscheiden robots die sinds de eerste film verboden zijn geworden. Maar van dat verbod wil Wallace overduidelijk af. Wat er verder gebeurt leren we misschien in de komende twee korte films. Leuk detail: 2036: Nexus Dawn is geregisseerd door Luke Scott, de zoon van Blade Runner-regisseur Ridley Scott.

Blade Runner 2049 draait vanaf 5 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief