Volkswagen test 1 op 100 auto
Nieuws

Volkswagen test 1 op 100 auto

dinsdag 09 oktober 2012 10:09

De Volkswagen XL1 gaat in kleine oplage gebouwd worden. Recent is hij in Spanje tijdens tests gespot. 

Volkswagen test al langer met een sigaar op wielen die 1 op 100 moet kunnen rijden. Dus op een melkpakje benzine van Amsterdam naar zeg Maaskantje. Daar hoef je natuurlijk niet aan te komen met een veredelde ligfiets met een 47pk tweecilinder diesel geassisteerd door een elektromotor van 26pk, maar de New Kids zijn ook niet echt de doelgroep. De XL1 gaat in gelimiteerde productie van (voorlopig) duizend stuks.

Nu zeuren wij Volkswagen Nederland sinds begin vorig jaar al aan de kop of we er in elk geval eens een keer omheen mogen lopen en foto's schieten, maar dat is tot op heden nog niet gelukt. Er was namelijk slechts één XL1 in de wereld en die was bijna permanent op tournee. In Saudi-Arabië bijvoorbeeld:

Nu zijn er een paar meer. Die hebben het overigens ook druk, want ze zijn in Spanje gespot bij tests om het model klaar te maken voor productie.

We hopen er volgend jaar zelf mee te rijden.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

1 op 100 kan al jááááren. Maar ja, de automobielindustrie, de olie-industrie en de overheden hebben innige banden. En zo kan het gebeuren dat uw nieuwste auto nog steeds even onzuinig is als dertig jaar geleden. Gewoon, omdat dat voor alle betrokken partijen zeer wenselijk is, behalve voor u. En dit 'wondertje' is voor de meeste partijen zeer onwenselijk en daarom komt-ie er niet.

 

En die 1 op 100 auto's, die zijn net zo veilig en comfortabel als een doorgaanse auto? Dan mag je wel eens een linkje neerzetten, vind je niet?

 

@ kenneth: Ah, vandaar dat die oldtimerbelasting naar 30 jaar is gegaan. Over oldtimers gesproken, van achter lijkt ie zelfs een beetje op een oude saab. niets nieuws onder de zon.

 

Het lijkt wel een kloon van de EV1.. (Who killed the electric car)

 

Nieuwsbrief