VW Golf 7 Bluemotion verzet de doelpalen
Nieuws

VW Golf 7 Bluemotion verzet de doelpalen

dinsdag 28 augustus 2012 09:03

De Volkswagen Golf 7 komt eraan. De zuinigste diesel rijdt 1 op 31.

Volgende week onthult Volkswagen de Golf 7. Hoewel de absolute hegemonie van de Golf verdwenen is, is het nog steeds één van de best verkopende auto's in Nederland. De eerste zes maanden hoefde hij slechts zes andere auto's voor zich te laten, waaronder de VW Polo.

Een van de succesfactoren van de Polo is de superzuinige 1.2 TDI Bluemotion waarmee je 1 op 30 rijdt. De nieuwe Golf gaat daar overheen met een 1.6 TDI die 31 kilometer rijdt op een liter diesel. Dat heeft te maken met dat motorblok zelf, maar ook met het dieet dat de Golf gehad heeft en de slipperige vorm.

Voor de leaserijders onder u: de auto valt in de 14 procent bijtelling categorie. Wie in de auto wil rijden moet eerst nog even aftellen tot oud- en nieuw, want voor 2013 is hij er niet.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Is die 1 op 31 een benchmark die gedaan is binnen en onder constante perfecte condities, of behaal je deze performance ook als je er zelf rustig in rijdt op de Nederlandse wegen bij verschillende weersomstandigheden?

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Volgens de europese testcyclus. Die haal je als je zelf weinig op snelwegen rijdt en veel lange stukken op provinciale wegen met 80. 

 

Is er ook bekend wat deze auto op de snelweg gaat doen?

Het blijft een mooi staaltje engineering.

 

Nieuwsbrief