Web 2.0-loser Digg eindelijk verkocht
Nieuws

Web 2.0-loser Digg eindelijk verkocht

vrijdag 13 juli 2012 10:20

De sociale nieuwssite Digg is ver na zijn piek nu verkocht. Het totaalbedrag voor deze Web 2.0-klassieker blijft schimmig.

Digg.com was een van de eerste sociale nieuwssites, waarbij bezoekers zelf nieuwslinks konden indienen en omhoog stemmen. Op het hoogtepunt van de site haalde de startup 45 miljoen dollar aan investeringen binnen, maar inmiddels is er flink de klad in het bezoek gekomen. Sites als Reddit.com werden veel populairder: Digg staat op plek 191 in de lijst meest bezochte sites van Alexa.com, terwijl Reddit op plek 124 staat.

Alle onderdelen van Digg zijn inmiddels verkocht. De Wall Street Journal meldt vrijdag dat met 'de resterende assets' een bedrag van maar 500.000 dollar was gemoeid. Dat bedrag geldt voor de site, de domeinnaam, de programmacode en alle data. Dat lijkt niet erg veel, maar het is dan ook niet het hele verhaal.

Want Techcrunch schrijft inmiddels dat The Washington Post voor overname van het team achter Digg 12 miljoen dollar zou hebben betaald. Ook zou LinkedIn een kleine 4 miljoen hebben neergeteld voor 15 patenten van Digg. De site heeft onder meer het principe van 'klikken op een knop om een verhaal omhoog te stemmen' gepatenteerd. Techcrunch stelt de bedragen van bronnen te hebben gehoord. De mensen en die patenten bleken dus veel meer waard dan de eigenlijke site.

Digg wordt nu samengevoegd met de dienst News.me, dat via iOS-apps en een dagelijkse e-mail je een overzicht geeft van de artikelen die bekenden op Facebook en Twitter hebben gedeeld.

Digg is op zijn retour, maar dat geldt voor meer sites die zeven jaar geleden bij de opkomst van de term Web 2.0 nog populair waren. Denk aan Myspace of Flickr. Van het lijstje met mijn 20 favoriete Web 2.0-sites uit mijn Bright-verhaal uit 2005 zijn er nog maar een paar online, waaronder Last.fm, Del.icio.us, Ning en toevallig Digg en Techcrunch. Maar wie kent nog Kiko (online agenda), Plazes (locatie delen), Writely (online tekstverwerker), Riya (gezichtsherkenning) en 2.0-browser Flock?

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief