Wereldwijd een fiets bij de hand
Nieuws

Wereldwijd een fiets bij de hand

vrijdag 25 mei 2012 08:25

Met Spinlister staat er een fiets voor je klaar op (bijna) elke bestemming. Je huurt 'm van een local.

Als Nederlander vind je natuurlijk niets leuker dan een vreemdestad ontdekken per fiets. Het aantal fietsverhuurmogelijkheden loopt daar in het buitenland wat bij achter. Met Spinlister vind je die fiets wel. Op de site bieden locals hun eigen fiets te huur aan.

De richtprijs voor een 'okay-fietsje' is 10 euro per dag. Voor een racefiets of iets anders fancys loopt de prijs op tot 40 euro. Bijkomend voordeel is dat je op een lokale fiets rijdt. Een toerist in Amsterdam zou zich vast meer Amsterdammer voelen op een afgeragde omafiets dan zo'n van afstand herkenbare MacBike. Plus, je leent je fiets van een local die je vast aan wat tips en een leuk gesprek kan helpen.

Spinlister is op het moment vooral op New York en San Francisco gericht. Wie een centje bij wil verdienen kan zijn fiets aanmelden. De eerste slimmerik waar ik op klikte, verhuurt haar (oma!)fiets tijdens kantooruren nadat ze ermee naar haar werk is gefietst.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief