Wielrenbericht op Hyves: 75.000 euro uitkering terugbetalen
Nieuws

Wielrenbericht op Hyves: 75.000 euro uitkering terugbetalen

woensdag 11 januari 2012 11:49

Een stratenmaker uit Gelderland die na een ongeluk arbeidsongeschikt werd verklaard, is door de mand gevallen op Hyves.

De man werd in december 2003 aan zijn hoofd geraakt door een bak van een mobiele kraan. Naar eigen zeggen raakte hij door het ongeval volledig arbeidsongeschikt. Omdat de mobiele kraan was verzekerd bij Aegon, keerde de verzekeraar ruim 150.000 euro aan de man uit.

Maar volgens Aegon heeft de stratenmaker zich zieliger voorgedaan dan hij in werkelijkheid is. Via Google en Hyves achterhaalde de verzekeraar onder meer dat de man in 2005, 2006, 2007, 2008 en 2009 deelnam aan de Amstel Curaçao Race, een wielerrace van 80 kilometer. En dat terwijl de man naar eigen zeggen niet langer dan een uur op de fiets kon zitten. Een arbeidsdeskundige had bovendien eerder verklaard dat de voormalige stratenmaker niet meer kon reizen.

De race op Curaçao was niet de enige wielrenactiviteit van de man. Uit een bericht van zijn dochter op zijn Hyves-pagina maakte Aegon op dat de stratenmaker bijvoorbeeld ook nog de Alpe d’Huez heeft beklommen (‘Heey Pa, Gefeliciteerd met weer een knappe prestatie’). Via het Hyves-profiel ontdekte de verzekeraar ook dat de man op skivakantie in Oostenrijk was geweest.

Aegon besloot daarop naar de rechter te stappen. Die oordeelde onlangs dat de man ruim 75.000 euro aan letselschade moet terugbetalen aan de verzekeraar.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Sterk! Boontje komt om zijn loontje.

 

Geesteren in Overijssel...

 

Kijk voor meer gevolgen van onze drang om te delen op: http://www.frankwatching.com/archive/2011/12/27/de-gevolgen-van-de-revol...

 

Aegon is dus best wel een ziek bedrijf dat ze zwaar je privacy binnendringen..

 

Huhhh? Is dit niet de omgekeerde wereld?! Kent u de uitdrukking 'je verrader slaap nooit'? Maar hoe de Aegon ook aan de informatie is gekomen maakt totaal niet uit, die man is de bedrieger, Aegon niet!!!!

En daarbij 'je privacy binnendringen'?! Die lummel was waarschijnlijk zo trots op zijn prestatie dat hij het graag met iedereen wilde delen. Je privacy zet je namelijk niet op internet!!!!
En, als jij met naam en toenaam op prestatielijstjes voorkomt omdat je aan iets mee hebt gedaan... Je kan moeilijk zeggen 'organisator, zet mij er maar niet op want ik belazer de boel'.
Die dochter van hem had haar vader niet mogen complimenteren, zij weet toch ook dat hij de boel belazert?!

 

Nee 75.000 euro stelen vind je niet erg? Zijn gewoon openbare gegevens.

 

Ik vindt het terecht! Nu nog de overheid die de schimmige figuren met te dure auto's gaat controleren.

 

Net goed. En bedenk dat we met z'n allen extra premies betalen om zulke pipo's een (onnodig) geriefelijk leven te geven. Voor zulke sneue figuren wil ik niet extra betalen!

 

En zo iemand denkt al die tijd dat hij slim is. Overigens niet een heel uniek verhaal in het amateurwielrennen. Ik weet niet of het nog zo is, maar er waren aardig wat broodrijders die er ook een uitkering bij hadden. Op de scheve schaats rijden dus, om er maar eens een andere sport bij te halen.

 

Maar €75000? En het restje dan? Laat het wisselgeld maar zitten...

 

Voor de overige 75 zou ik hem nog een beuk met de bak geven maar dan een goeie.

 

Nou, als je 80 km kunt fietsen wil het natuurlijk niet zeggen dat je kunt werken. Lijkt me logischer om bij de arts te reclameren, die heeft blijkbaar wat anders aan de man voorgesteld dan nodig

 

Nieuwsbrief