Windows 8 te testen in demowinkel in de Kalverstraat
Nieuws

Windows 8 te testen in demowinkel in de Kalverstraat

vrijdag 26 oktober 2012 10:27

Microsoft heeft in Amsterdam een tijdelijke shop om Windows 8 te demonstreren aan het winkelpubliek. Het systeem verscheen deze vrijdag.

In de brandstore in de Kalverstraat staat sinds vrijdagochtend een selectie van nieuwe Windows 8-systemen opgesteld. Gewone desktops en laptops zijn er schaars, de meeste tentoongestelde apparaten zijn voorzien van touchscreens. Aanraakbediening staat immers centraal in Windows 8, dat sinds vrijdag te koop is. Microsoft heeft de vormgeving en navigatie van het systeem helemaal aangepast op touchscreens, hoewel het systeem ook werkt op computers met muis, touchpad en toetsenbord.

In de brandstore staan onder meer tablets met keyboarddock, zoals van Acer en Asus. De Vivo Tab RT ligt er bijvoorbeeld en dat is een van de tablets met de RT-versie van Windows 8, bestemd voor goedkope tabltes met de energiezuinige ARM-chips. Windows RT ziet er exact hetzelfde uit als Windows 8. Het grootste verschil is dat de RT-versie geen oude Windows-programma's ondersteunt.

Ook zijn er een paar laptops die onder de nieuwe convertible-categorie vallen te vinden. Zo is er de Dell XPS 12 met een scherm dat in zijn lijst is te kantelen zodat je het scherm aan een ander kan laten zien of de laptop als een tablet met je vingers kan bedienen.

Microsofts eigen Surface-tablet is nog niet in de Kalverstraat te vinden. Nederlandse Microsoft-medewerkers weten nog niet wanneer de tablet in Nederland beschikbaar zal zijn. De verkoop start vrijdag officieel in de VS en zeven andere landen. In de brandstore is trouwens niets te koop. De ruimte dient alleen ter demonstratie van Windows 8.

Huidige Windows-gebruikers kunnen sinds vrijdagochtend voor 30 euro (download) of 60 euro (dvd) upgraden naar het nieuwe systeem. 

 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

ik heb een Acer iconia met twee touch screens laptop. ik ga upgraden. wish me luck

 

Nieuwsbrief