Windows Marketplace passeert 50.000 apps
Nieuws

Windows Marketplace passeert 50.000 apps

donderdag 29 december 2011 12:33

Na veertien maanden heeft Windows Marketplace meer dan 50.000 apps, waarvan 10.000 de laatste twee maanden zijn toegevoegd.

Aan de cijfers te zien wordt 2012 een mooi jaar voor Windows Phones. Het aantal apps stijgt snel en dit komt met name door de release van Windows Phone 7.5 (Mango) waar veel ontwikkelaars mogelijkheden in zien. Er komen nu dagelijks ongeveer 265 apps bij. In november was dit aantal nog 165.

Het lukte Apple's iOS (500.000 apps) om binnen 12 maanden de grens van 50.000 apps te bereiken en Android (350.000 apps) deed hier in totaal 19 maanden over. Windows zit hier mooi tussenin.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Grappig dat het Windows phone wel lukt wat rim maar niet lijkt te lukken....

 

Hoe komen ze aan de naam Mango?
Bij Android gaat het met het alfabet mee, en heeft het de naam van voedsel.
Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich...

 

Goeie zaak. Hopelijk wint het wat marktaandeel, goed stukje software.

 

Ik heb altijd smartphones met widows mobile gehad maar ik ben een jaar geleden overgestapt op de iphone omdat er amper apps waren voor mijn HTC HD2. Nu lijkt het dan toch de veranderen.. Goede zaak!

 

Let wel op, Windows Phone is anders dan Windows Mobile (ze hebben WP7 van de grond af opnieuw opgebouwd). Dus het kan er totaal anders eruit zien dan de OS die jij hebt gebruikt :)

 

De interface op windows phone is ge-wel-dig. Mooi dat er ook een groot aantal apps bij komt, ik hoop wel dat het een beetje fatsoenlijke apps zijn.

 

Ik vind het besturingssysteem mooier dan dat van Apple. Apple mag ook weer een keer iets volledigs nieuw uitbrengen. Het huidig systeem begint me te vervelen.

 

jij wil een amusant OS?

 

Mensen willen iets nieuws, iets om zich te onderscheiden. Iphone is van het kuddevolk geworden. Heel normaal in een product life cycle. Early adaptors en innovators raken er terecht op uitgekeken. Want als we heel eerlijk zijn, het IOS verandert minimaal.

 

Eindelijk een EiFoon-gebruiker die toegeeft dat interface hem begint te vervelen. Die is zo 2007. Android is een verademing en dat geldt ook voor Windows Mango. Heb Nokia Lumia 800 paar weken.getest: heer-lijk gewoon.

 

Ik zou graag mijn iPhone inruilen voor een Nokia lumia 800. Apple staat ook al jaren stil met IOS. Ze hadden een immens grote voorsprong die inmiddels verdampt is. IOS begint saai te worden.

 

Slimme club. http://www.a-s-k.nl

 

*** SPAM ***

 

Waarom "mango"? Een mango is zoeter dan een appel...

 

Als je gaat wachten op grote veranderingen in iOS kan je lang wachten. Apple doet dit soort dingen liever in een keer goed. Kijk maar naar OSX, dat ziet er al meer dan tien jaar hetzelfde uit.

En ook ik moet toegeven dat Windows phone de beste interface heeft ;-)

 

Nieuwsbrief