Zapaday weet het nieuws van morgen
Nieuws

Zapaday weet het nieuws van morgen

zaterdag 07 januari 2012 10:56

De Nederlandse start-up Zapaday voorspelt het nieuws van morgen en heeft zijn eerste investering binnen

Zapaday meldt sinds deze week dagelijks op zijn site het nieuws van morgen en de komende dagen en weken. De dynamische online nieuwsagenda heeft nu ook zijn eerste financiering opgehaald. V Ventures, onderdeel van de vereniging Veronica en onder meer eigenaar van persbureau ANP, heeft een onbekende investering in Zapaday gedaan. 'Nu kunnen we even vooruit', aldus Zapaday-oprichter Stefan Hoevenaar.

De site zou nu al het 'meest complete publieke overzicht' van onder meer toekomstige verkiezingen, staatsbezoeken, festivals, sportwedstrijden, productlanceringen, congressen en rechtszaken bieden. De online toekomstagenda kan zich aanpassen op basis van de locatie van de gebruiker.

Veel nieuws in media is agendagedreven, weet Hoevenaar: 'We willen met Zapaday die nieuwsagenda’s publiek maken, wiki-style. Iedereen kan zien wat het nieuws van morgen is.' De site gebruikt volgens hem 'text-mining technologie' om te zoeken naar toekomstige gebeurtenissen op sites van kranten, bedrijven en overheden. Gebruikers kunnen zelf events toevoegen, net als op Wikipedia.

Zapaday heeft ook een gratis iPhone-app genaamd Tomorrow. De startup wil geld verdienen met de verkoop van premium abonnementen met extra diensten en het aanbieden van kalenders voor bedrijven.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Investeren in servers zou geen kwaad kunnen, de site is onbereikbaar.

 

Dag Rickert,
Is de site al te bereiken? De servers staan in ierland bij amazon te snorren en houden het goed.

 

Hier doet ie t gewoon

 

Als ze de voetbaluitslagen van volgende week kunnen voorspellen, dan zal het niet moeilijk zojn de fonanciering rond te krijgen. Gewoon een lwestie van in de Toto meespelen...

 

dit kan heel groot worden. het heeft wel wat.

 

Nieuwsbrief