Ziggo Muziek gaat strijd aan met Spotify
Nieuws

Ziggo Muziek gaat strijd aan met Spotify

maandag 06 augustus 2012 14:57

Ziggo-klanten kunnen via hun provider een alternatief voor Spotify afnemen. Ziggo Muziek heeft dezelfde prijzen.

Ziggo lanceerde maandag zijn eigen streaming muziekdienst Ziggo Muziek, een concurrent voor Spotify. De dienst is alleen beschikbaar voor Ziggo-klanten, meldt de kabelprovider. Voor hen is het gebruik de eerste maand gratis. Daarna moet er worden betaald. Er is geen gratis versie met reclames, zoals bij Spotify.

Ziggo's tarieven komen overeen met die van de Zweedse rivaal. Voor maandelijks 5 euro kan je onbeperkt via de computer streamen en voor 10 euro per maand ook mobiel. Ziggo Muziek heeft apps voor iOS en Android. Net als bij Spotify is er ook muziek offline op te slaan voor als er geen internetverbinding is. Dat geldt alleen voor afnemers van het duurste abonnement.

De muziekcatalogus komt niet helemaal overeen met die van Spotify, al doen wel alle grote labels mee. Ziggo werkt samen met de Noorse streamingdienst WiMP. Ziggo heeft nog niet gezegd hoeveel miljoenen nummers er beschikbaar zijn, zodat het nog niet duidelijk is of de catelogus in de buurt komt van die van Spotify.

Ziggo heeft in totaal 3 miljoen Nederlandse klanten. Hoeveel Nederlandse klanten Spotify heeft wil het Zweedse bedrijf ondanks herhaalde verzoeken niet zeggen. Wereldwijd zijn er 15 miljoen actieve Spotify-gebruikers, van wie 4 miljoen betalende. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Het perspectief 'gaat strijd aan' of 'biedt slap alternatief aan' ligt natuurlijk vooral aan hoeveel je krijgt voor een advertorial.

 

Je leest 'gaat strijd aan' ten onrechte als iets overduidelijks positief, terwijl het neutraal is bedoeld. gewoon als synoniem van beconcurreren, mededingen, rivaliseren en wedijveren 

http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=strijden

 

 

totaal ten onrechte?

strijden (ww): botsen, ijveren, kampen, oorlogvoeren, twisten, vechten, worstelen
strijden (ww): dingen naar, wedijveren, zich meten

Ik zie niet hoe Ziggo hier strijd of concurrentie gaat leveren tegen spotify:

- Het is alleen voor klanten van Ziggo
- Catalogus is nog onbekend, wat het aannemelijk maakt dat het niet uitgebreider zal zijn.
- de prijs is niet goedkoper
- ???
- profit!

Ik noem het een advertorial omdat er hier nauwelijks sprake is van scherpe berichtvoering, meer copy pasta.

Ik lees vaak met plezier je artikelen, waar je vaak kritische punten aan de kaak durft te stellen. Waarom niet hier?

 

De kop blijft niet onjuist en is ook niet lovend bedoeld. Het bericht is neutraal en zeker niet positiever dan elders. Vergelijk maar. ;)

En ja, voorlopig is 't alleen voor de klanten van Ziggo een alternatief voor Spotify. Dat zijn er bijna 3 miljoen in Nederland. En mogelijk later ook voor niet-Ziggo-klanten, maar voorlopig niet. Ik ben zelf een heavy Spotify-gebruiker. :)

Testen kan ik Ziggo Muziek zelf niet, want ik ben geen Ziggo-klant... Iemand hier wel? Statistisch moet dat bijna wel. Laat maar weten hier wat de ervaringen zijn.

 

Het klinkt ook super knullig, 'Ziggo Muziek'.

 

Ziggo = kansloos. Ik ken alleen maar klanten die afhaken omdat de service klote is.

 

Als Ziggo-klant (zakelijk, zeer tevreden :-) ) en een met de eerste maand gratis kon ik het wel even proberen.

Ziggo Muziek is WiMP met een Nederlands jasje en Ziggo logo. De interface is verder exact hetzelfde. Lijkt erop dat vooral WiMP de strijd aangaat met Spotify. Een beetje concurrentie is nooit weg.

De favorietenlijstjes van Ziggo zijn inderdaad vrij Nederlands maar het aanbod is uitgebreid. Niets wat ik wel op Spotify kon vinden maar niet bij Ziggo. (Steekproef van 5 nummers. Exotische verzoeknummers probeer ik graag even.)

De aanmeldprocedure bij Ziggo is nog niet erg 2.0. Veel te veel klikken voor het aanmelden en de software. Wél een bevestiging na 5 werkdagen, mogelijk zelfs in een brief.

Niemand zal naar Ziggo overstappen voor de muziek als je bij Spotify minstens hetzelfde krijgt. Voor minder internationaal ingestelde Ziggo-klanten is de drempel nu misschien lekker laag.

 

Nieuwsbrief