Ziggo zet babystapjes naar landelijk wifi netwerk
Nieuws

Ziggo zet babystapjes naar landelijk wifi netwerk

woensdag 04 juli 2012 08:31

Internetaanbieder Ziggo onderzoekt de mogelijkheden van sociale hotspots à la Fon door huidige modems een firmware update te geven.

In Groningen stelt Ziggo vanaf vandaag het delen van draadloos internet op de proef. Daarbij wordt geen nieuwe hardware gebruikt, maar krijgen huidige modems een firmware update. Na de update is het modem toegankelijk als hotspot, maar alleen voor alle Ziggo-klanten die hun internet ook delen. Dat doet erg denken aan Fon: daarbij deel je ook een portie van je bandbreedte met andere Fon-gebruikers. Ziggo zegt Fon overwogen te hebben, toch kozen ze voor de eigen manier die ze nu beproeven.

Ziggo doet de test omdat ze willen verzekeren dat privacy geen gevaar loopt als je een deel van je internet met anderen deelt. Ook wordt gekeken of het bereik en de snelheid van de wifi- modems groot genoeg is om als semi-publieke hotspot te dienen. Klanttevredenheid wordt ook onderzocht. Daarnaast wil Ziggo dat klanten maar eenmalig hoeven in te loggen; daarna moeten draadloze apparaten voortaan automatisch toegang krijgen.

In de Groningse wijken Helpman, de Wijert, Herewegwijk en Villabuurt-West kunnen Ziggo-klanten vrijwillig deelnemen aan de test die vijf weken moet gaan duren. Om mee te doen heb je wel het nieuwste Cisco- of Ubee-modem nodig dat Ziggo sinds een dik jaar beschikbaar stelt. De meerderheid van de Ziggo klanten heeft al zo’n geschikt modem.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief