Bijna miljard verlies voor Nokia
Nieuws

Bijna miljard verlies voor Nokia

donderdag 19 april 2012 16:04

De Finse telefoonboer zag in het eerste kwartaal van dit jaar de verkopen van mobiele telefoons instorten.

Het verlies in dit eerste kwartaal zit met 929 miljoen euro akelig dicht tegen het miljard aan. Vorige week gaf het bedrijf al een winstalarm af, toch is het verlies dubbel zo groot als analisten hadden verwacht. Ter vergelijking: vorig jaar maakte Nokia in het eerste kwartaal nog een winst van 344 miljoen euro. 

Dit eerste kwartaal zakte de omzet met bijna 30 procent naar 7,3 miljard euro. Nokia verwacht dat de dalende lijn zich in dit tweede kwartaal zal voortzetten. Ook denkt het bedrijf dat de verkoop van telefoons blijft dalen. Eergisteren nog kwam persbureau Reuters met het verhaal dat Nokia de slag om de operator al praktisch verloren heeft. Telecomproviders zouden de Lumia-toestellen niet goed genoeg vinden. Dat komt volgens de telco’s vooral door Windows: had er Android op de telefoons gestaan, waren ze makkelijker te verkopen.

Tot het tweede kwartaal van vorig jaar was Nokia nog leider in de markt voor smartphones. Pas in dat tweede kwartaal van 2011 verkochten Samsung en Apple meer telefoons dan de Finnen. Nokia topman Stephen Elop zegt dat lopende bezuinigen sneller doorgevoerd gaan worden om het verlies op te vangen.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Zouden de Inka's Nokia bedoeld hebben met het einde op 21 December 2012

 

Nieuwsbrief