Crowdpleaser: Nieuwe game Quest of Glory-makers
Crowdpleaser

Crowdpleaser: Nieuwe game Quest of Glory-makers

zondag 28 oktober 2012 12:42

Lori en Corey Cole zijn terug met een nieuw 2d role-playing game: Hero-U: Rogue to Redemption.

Opnieuw proberen grote gamemakers van de vorige eeuw via Kickstarter een spel van de grond te krijgen. Eerder lukte het Al Lowe een nieuwe Leisure Suit Larry te financieren en even daarvoor had Tim Schafers succes met Double Fine Adventure.

De getrouwde spelmakers Lori en Corey Cole werden bekend door de Quest of Glory-serie in de jaren 90 en naar eigen zeggen kregen ze veel vragen van fans wanneer ze weer een spel gingen maken. "Maar uitgeverijen zijn niet geïnteresseerd – zij denken dat iedereen shooters of social games wil spelen," zeggen ze op hun Kickstarter-pagina. Deze campagne moet bewijzen dat er nog genoeg mensen van 2d RPG houden.

"Wij maken dit spel voor jou," zegt het echtpaar in koor vanaf de bank in hun woonkamer. Ze zijn zelf ook een dagje ouder geworden, maar het let ze niet om een gek hoedje op te doen.

Het hoofdpersonage in het spel is de schurk Shawn O'Conner, die tegen zijn zin een student is in het eerste jaar van de Hero University.

In een week is er meer dan 130 duizend dollar opgehaald. Of het doel van 400 duizend dollar wordt behaald, is hiermee nog niet te zeggen. Voor 20 dollar krijg je de game als download zodra deze af is.

Andere mooie projecten deze week:
Ringruler: een handige gadget om cirkels te tekenen op de juiste grootte.
House-Lamp: een handgemaakte lamp met een klein huisje op de voet. Vooral 's avonds erg gezellig.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Nieuwsbrief