Eerste Indruk: HTC Touch Diamond

dinsdag 13 mei 2008 13:39

HTC presenteerde vorige week in London met veel bombarie de nieuwste telg in de Touch-reeks: de Diamond.

Iets teveel bombarie misschien voor slechts één telefoon, waarvan de specs ook nog eens al eerder uitgelekt waren. Waar blijft Raphael (opvolger van HTC's Smartphone TyTN II), of nog belangrijker Dream? Dit moet namelijk de eerste gsm met het open besturingssysteem van Google, Android, worden. Maar de lippen bleven strak gesloten. Blijft dus over de HTC Touch Diamond.

Het design is in ieder geval mooi. Strak zwart, een lichtgewicht met 110 gram, 2,8 inch VGA full touch screen (geen stylus) met onder het scherm een viertal basis knoppen; home, back, opnemen en ophangen. De verklaring voor de naam Diamond vind je aan de achterkant: licht schuin op elkaar staande vlakken die de telefoon een subtiele eigen look geven. De door Windows Mobiel 6.1 aangedreven interface is een aangepaste variant van de eerdere Touch, genaamd TouchFLO 3D. Dit 3D-element is pure eye-candy. Zo scroll je in je contacten-lijst ook echt door foto's, zie je je mails als een zwevend envelopje waaruit een brief steekt en zoek je muziek door verschillende album-covers door te nemen. Dit laatste kennen we eigenlijk al van de iPhone. Allemaal niet erg nuttig, maar het ziet er wel bijzonder gelikt uit.


Ook de standaard vooraf geïnstalleerde YouTube-app draait wonderwel


Het moeilijke aan deze telefoon is dat dit het wel zo'n beetje is. Het design is mooi, en verder heeft hij alle functies die je ervan verwacht. HSDPA, wifi, gps, 3.2 mp camera en scherm draait mee als je de telefoon kantelt. Standaard bevat de Diamond 4 gb intern geheugen. Twee dingen zijn nog wel goed gedaan en het vermelden waard. Bij het inzoomen in de browser (verassend Opera 9.5 en niet Internet Explorer 6.1, deze was nog niet klaar) deelt de tekst zichzelf opnieuw in zodat het in je scherm past en je niet hoeft te scrollen. Ook het smsen heeft een handigheidje. Je kan namelijk kiezen tussen drie toetsenopties: twee normale 26-letterige toetsenborden of een 10-cijferige old school gsm variant. Fijn dat daaraan gedacht is.HTC doet dus weer mee in de strijd om hipste phone van het moment, momenteel de iPhone. Hier is dan ook duidelijk goed naar gekeken. De vorig jaar gelanceerde Touch was een goede stap op weg en met de Diamond gaat HTC hier enthousiast op door. Grote vraag nu is dan hoe de Diamond standhoudt tegen de tweede generatie iPhones die eraan komen. Pluspuntje voor de Diamond: deze ligt in juni overal in Europa in de winkels. Bij de iPhone, zowel eerste als tweede generatie, moeten we dat nog maar zien.

Reacties

Volgens meerdere reviews heeft hij wel een stylus. Netjes weggewerkt in de onderkant vastgehouden door een magneetje.

 

ZOMERDEPRESSIE? Neem me niet kwalijk maar wat heb jij een zeikstuk geschreven zeg. Schrijf dan gewoon niet :)

Ciao!

 

Hmm naast anti Microsoft nu ook al beetje anti HTC? Of is het gewoon geen iPhone dus slecht? Want om nou te zeggen dat die zoveel meer heeft??

 
@ bezoeker: dat is dan echt nieuw voor mij, ik heb hem gewoon uitgeprobeerd zonder stylus, en ze noemen het niet voor niets een full touch screen. Er zit er een in ieder geval geen aan de onderkant met een magneetje. @ Sebastiaan en s1mon: zo negatief ben ik toch niet? De Diamond kan best fijn zijn, ik zeg alleen dat HTC het te groots aankondigde. En de iPhone is nu eenmaal de hipste telefoon van het moment, dus als je daarmee wilt concurreren door zelf een uiterst hippe telefoon uit te brengen, ga ik hem daarmee vergelijken.
 

De Iphone is hier blijkbaar heilig, ondaks als zijn gebreken en forse formaat. Htc zal het hiet toch nooit goed doen... Inderdaad, een slecht gefundeerd zeikstuk. de opmerking "iets teveel bombarie" says it all. Heb ik jullie bij de Iphone nooit over gehoord..

 

Nou...Ik vind het juist wel een net onderbouwd stukje. Nee het is geen iPhone, ja het zou best een goede telefoon kunnen zijn. Niet bijzonder, wel mooi. Genoeg voor een 'eerste indruk' zou ik zeggen. Misschien heeft sebastiaan zelf een zomerdepressie?

 

Maikel heeft gewoon gelijk. Het ding bied niks nieuws. Er is op de vertrouwde microsoft manier erg goed gekeken naar wat de concurentie (lees: apple) doet. Of moeten we soms warm worden van de 'toffe' achterkant die op een diamant lijkt?

 

lees: van linux, die gasten die dat maken bedenken iets nieuws, pleuren het online en 5 jaar later wordt het gejat door apple en 10 jaar later door microsoft en beiden roepen dat ze iets nieuws en revolutionairs hebben. Right.

 

als ik zou gaan vergelijken,
dan vind ik de htc veel mooier daarbij nog 3g en stukken kleiner dan nog de betere camera.
nadeel kleiner scherm.
ik ga toch voor de htc want iphone waneer dan.
want ook die vind ik nog steeds werelds.

 

Er staat in het verslag "geen stylus" maar ik heb op youtube een filmpje gevonden waarin wel degelijk een stylus getoond wordt.

Hier, kijk zelf maar http://nl.youtube.com/watch?v=3JeY-7LfQYU
Na 25 sec. pakt hij de stylus vanuit de onderkant.

 

Rondom lekker strak maar die achterkant... die ziet er niet uit.

 
Nou ok, even nagevraagd en ik zat fout: er zit inderdaad een stylus bij.
 

De iPhone is niet hip, hij is gewoon hype, zoals alles van Apple.

Hoe kan in gods naam, een toestel dat reeds in millioenen aantallen verkocht is, nog hip zijn? En hoe kan een toestel dat millioenen vette idiote amerikanen hebben hip zijn?

En die verkoop cijfers hebben praktisch niets te maken met de kwaliteit of functionaliteit van de iPhone, maar vooral met de capaciteiten van Apple op hype en trype te creeren rond hun producten.

De randdebielen van een algemene amerikaanse bevolking helpt hun dan nadien met deze hype de wereld rond te sturen.
En de mensen hier in Europe die daar dan nog inlopen en denken dat eender wat van Apple de muur waard is waar ik het tegen zou kapot gooien, wel, die zijn even erg als die idioten in america die zich door hype laten inpakken op alle fronten.
Daarlangs is er ook het probleem dat onze locale idioten, omdat ze geen iPhone kunnen krijgen, de hype nog wat aanstoken, waardoor de amerikanen er nog meer kopen.

Will je een product verkopen? Creeer Hype
Will je een film massa verkoop cijfers doen krijgen? Creeer Hype
Will je een domme skank van een hoer bekend doen worden? Creer hype (en maak een paar sextapes)
Will je president worden? Creeer hype (en leg een paar gebouwen plat en steuk het op Moslims)

De Touch Diamond en andere HTC modellen zullen per geluk nooit in die aantallen verkocht worden, dit voor 2 redenen.
1, het aanbod is hier vrij en groot. Geen gezever van dat je enkel een toestel kan kopen als je bij provider X het abonnement Y aankoopt.
En 2, de CPU chip die in vele HTC's gebruikt wordt (van Qualcom) mogen door een patent conflict, niet verkocht worden in Europa.

Het voordeel daarvan is dat, omdat amerikanen er geen kunnen hebben, HTC's wel hip kunnen zijn!

 

Tja, ik vind het wel verfrissend om een iets realistischer stukje te lezen over de Diamond. Veel van de blogs en sites zitten helemaal op de stoel van HTC en praten alles goed wat uit die keuken komt. Laten we eerlijk zijn, zoveel nieuws biedt dit toestel niet t.o.v. zijn voorgangers. WM6.1 is geen revolutie en qua hardware is het ook al eerder voorbij gekomen.
Boeiend zijn de Opera browser en de toevoeging van TomTom 7, hierin zit daadwerkelijk iets vernieuwends. voor de rest is het hetzelfde verhaal in een ander jasje. Een mooi jasje welliswaar, maar wel dezelfde inhoud. En ze blijven een baggercamera gebruiken zonder flits. Dat vind ik persoonlijk erg jammer.

 

Elke GSM camera is een baggercamera vanwege het veels te kleine ccd, dus dat maakt me weinig uit. Wil je foto's, koop dan een echte camera.

Voor de rest wordt de iphone inderdaad veels te veel gehyped i.m.o. Het is an sich een mooi ding, maar het is tevens groot & zwaar (a.k.a. lomp/koelkast/baksteen; pick one), specswise underpowered en veels, veels, VEELS te duur voor wat je krijgt.

Dit is een klein, slank, licht en mooi toestel met de beste Windows Mobile interface die ik tot nu toe heb gezien. HTC heeft wat mij betreft een home-run geslagen met dit toestel, niet omdat het van HTC is, maar gewoon omdat het een goed ding is dat veel beter is uitgebalanceerd en gespecificeerd dan de iPhone. On top of that is de Diamond nog een stuk goedkoper ook.

De belangrijkste reden waarom de iPhone goed loopt is vrm dat het van Apple is en Apple een hype is... zoals dat de belangrijkste reden is dat alle Apple producten goed lopen.
Ik weiger achter hypes aan te lopen, maar da's persoonlijk.
De Diamond is inderdaad geen iPhone. Het is BETER dan de iPhone, en niet een klein beetje i.m.o.

 

Waarom zou iets innovatief moeten zijn om goed te zijn? HTC touch diamond is een top mobiel. Ik krijg hem direct bij de release. Enige min punt vind ik dat er geen SD card slot in zit. Maar ja daarmee valt wel zonder te leven ;)

 

diamond is dan wel geen apple maar heeft wel :

betere schermresolutie
meer werkgeheugen
kleinere afmetingen
lichter
gps
betere camera

dus ja.. waarom voor meer geld een iphoney kopen?

 

@shortshifter: Interessante post, wellicht zorgt dit artikel voor nog meer opheldering: <a href="http://www.koopjegsm.nl/nieuws/specificaties-vergelijken.htm">www.koopje...

Waarin o.a. de iphone en diamond technisch met elkaar worden vergeleken.

 

ehm, beste koopjegsm.nl, je data klopt van geen kant. HTC heeft een resolutie van 640*480 en 8 GB geheugen...Nogal cruciaal in dit vergelijk.

 

Dank je, het is inmiddels aangepast. Nog andere puntjes ter correctie?

p.s. volgens de laatste berichten zal de Diamond 11 juni in Europa verkrijgbaar zijn!

 

Ehmm die vergelijking van KoopjeGSM klopt nog steeds niet..
iPhone heeft geen 640x480 mocht je willen ;), alleen diamond heeft deze van de 4, iPhone heeft een magere 480x320, dus cruciaal voor deze vergelijking!!

Geloof je et niet check et op de site van apple zelf ;)!
http://www.apple.com/iphone/specs.html77

Laterzz

 

Deze gsm zal nooit zoveel stof doen opwaaien als de iPhone. Qua design is deze HTC zou ik nooit willen enkel en alleen maar omdat het besturingssysteem windows is. En het is algemeen geweten dat windows regelmatig crasht. De onderkant is kitch.

Daar zijn de appledesigners toch beter in. Al hun ontwerpen getuigen van smaak. Eigenlijk is dit een verloren strijd. Apple's iPhone is the real thing.

 

Weet iemand of je via de usb aansluiting ook extern geheugen (middels micro sd-kaart stickje) kunt hangen???

Als dit zo is dan is het probleem met het afwezig zijn van een sd-sleuf te ondervangen.
Dit vind ik toch een minpunt van het overigens zeer goede toestel. En ook de magere capaciteit van de batterij.

 

als jullie dan zo van de HTC of windows 6.1 phones zijn.
mag je mij eens uitleggen wat dat ding in eerste instantie kan wat de iphone niet kan.
en wat er zo bijzonder is van een windows aangedreven telefoon.
ik had er alleen maar problemen mee, en hij liep regelmatig vast.
iets wat ik van mijn iphone niet kan zeggen, 16 gig is voldoende ook voor wat muziek, en zelfs complete speelfilms, op een scherm dat toch wel iets groter is dan die van de htc of andere smartphones.
En gebreken?, noem mij de gebreken van de iphone dan maar eens...
gprs te traag?, tja, edge is niet in NL en om die reden is de iphone daar ook niet officeel uitgebracht, 3G heeft zoals de naam al zegt hsdpa en dus wel snel.
Geen GPS? hm, ach ik vind het toch sneu, al die mensen met hun telefoon tegen de voorruit geplakt.
Een beetje fatsoenlijke auto komt toch met ingebouwd navigatie? en voor al de andere kleuters die in de trein zitten en lopen te zeuren dat hun tel wel GPS heeft... de machinist weet echt wel waar hij naartoe moet hoor.
Je kan een hype creeren, maar dan moet je toch wel met een goed product komen, anders verkoop je er geen 6 miljoen exemplaren van.

 

Nou, ik ben een HTC freak en heb de Diamond inmiddels in mijn bezit (naast een tytn II)

Diamond ziet er gelikt uit, maar heb er geen goed woord voor over:
* instellingen worden niet onthouden (bijvoorbeeld uitzetten van code voor aanzetten telefoon) (of in de telefoon modus alleen de snelnummers laten zien ipv alle oproepen.
* Het gekozen thema wordt steeds doorbroken door het WM 6.1. groen als je iets selecteert.
* De agenda werkt gewoon NIET in agenda modus (je kunt niet van dag naar dag)
* De touhflo 3d techniek maakt de telefoon abnormaal langzaam.
* De emails zijn onhanteerbaar te managen in de touchlow 3d modus.

Ik kan er helaas niet meer van maken.

PS: Er zit WEL een stylus in en die werkt prachtig met een magneetje (wordt als het ware naar binnen gezogen)

Ben benieuwd of anderen de zelfde prob;lemen ervaren

Grtz
Gijs

 

als ik zou gaan vergelijken,
dan vind ik de htc veel mooier daarbij nog 3g en stukken kleiner dan nog de betere camera.
nadeel kleiner scherm.
ik ga toch voor de htc want iphone waneer dan.
want ook die vind ik nog steeds werelds.

 

welke PL vind de iporn nou beter dan de beste gsm (diamond) ter wereld , heb je google maps op de iporn of een scherm met soortgelijke resolutie ?? de nieuwe iporn krijgt dan wel een 3m camera maar dat kan ook net zo slecht zijn als het apparaat zelf. foutje van apple of een uitprobeersel ?? :s beetje jammer. blijft ms tog beter dan apple in mijn ogen , is denk ik de schuld geweest van de maker van apple na-aper

 

heey HTC het spijt me zeer maar ik heb h'm nu een week en heb nog steeds een snel menu , m'n agenda doet het gewoon en alles ziet er goed uit , maar ik heb inderdaad al iets gelezen over soortgelijke problemen , missgien ff kijken voor een update (deze moet er zijn) succes.

 

Apple's iPhone is the real SUCKING thing.

 

Heb de diamond nu een week en wauw wat een toestel.Als je niet alle programma's laat draaien gewoon een hele snelle interface.Je kan van menu naar menu vliegen met simpele glijbeweging.Je hoeft dus niet eerst terug naar beginmenu.driehoeks meting werkt vlekkeloos.Op de meter nauwkeurig met gps. Hij kan filmpjes maken(iphone niet),bewegingssensor.(met juiste software slaat de phone op slot als een ander er mee wegloopt) 3,2 m pixel, dubbel aantal beeldlijnen dan iphone. Zo kan ik nog ff doorgaan, maar wil de iphone liefhebbers niet helemaal ontnuchteren.Kortom voor de ware gadget en hi tech liefhebber een must.De iphone is duidelijk een tienerphone die de hele dag mp3 wil luisteren.Met de diamond via hspda heb je 2000000 muziekzenders dus die mp3 kan mij een worst wezen.ps je ziet jezelf als volwassene toch niet met een iphone rondlopen??wees eerlijk....

 

ik heb al een week de htc diamond touch,ik vind het echt een vet mobieltje,de vele voordelen vand deze gsm hoef ik niet te noemen ik zal slechts de drie nadelen van deze gsm noemen:battery gaat snel plat+niet uitbreidbaar geheugen(ik kan ermee leven)+htc td kan op sommige momenten echt traag reageren maar deze laatste is er niet meer na een update:)
ik raad iedereen aan een htc touch diamond te kopen tenzij je slaafs de media wil volgen koop dan een iphone(maar is wel minder klasse want wij,'owners of a htc touch diamond'want wij hebben een vette stylus dat ons een klasse hoger maakt dan de eigenaars van de iphone:-).

 

Sinds 2004 heb ik Qtek en later HTC toestellen. Nu 2 toetsellen HTC diamond Touche gekocht (Ook voor mijn vriendin). Het is werkelijk bagger. Touch flow werkt niet of langzaam en toestel doet alles behalve wat je wil dat die doet. Ook windows mobile werkt nog steeds niet of langzaam bij touche screen.......maar spelletje tweeter werkt goed! jammer dat je binnen 10 minuten spel uitspeelt.

 

Hallo dit is egt een mooie mobiel allles is perfect alleen een ding sap ik niet hoe kan je liedjes opzetten via de computer op de HTC want ik heb de kabel maar geen cd dus de vraag is of iemand mij kan helpen heb je een antwoord op mail mij even naar raminnessar@hotmail.com

 

Ik snap niet waarom jullie de HTC meteen vergelijken met een Iphone.
De HTC heeft een ander doelgroep en de Iphone op zijn beurt ook.

 

heb zelf een p3300 topmachientje, mijn vriendin die heeft echter een Diamond: leuk ontwerp maar batterij is snel leeg; scherm floept telkens uit die moet ze dan weer met het aan/uit knop boven resetten.

 

heey allemaal

ik wil ook een HTC Touch Diamond maar de heen zegt dat het niks is en de ander weer goed is, ik wilde die ook gaan bestellen maar is het dan zo'n waardeloos ding?
wat ik uit jullie's verhalen hoor?

en wat vind je nou echt niks?
ik wil het graag weten want dan kies ik een andere telefoon heb hem namelijk nog niet bestelt

alvast bedankt groetjes Theressa

 

doelgroep ge-ouweh... het is een GSM en dan nog een smartphone (idiote naam trouwens, maar goed...)
Ik heb er verleden week 1 gekocht met een NL besturingssysteem. Ik wilde eigenlijk een iPhone 3G, maar die zijn gewoon nergens te krijgen (overal wachtlijsten zelfs). Dit omdat mijn vorige een Qtek S200 was waar ik niet echt tevreden over was (traag en buggy WM5 ding)
Dan toch maar deze genomen als 2de keus. Ik moet zeggen dat hij me meevalt en sneller is dan veel commentaar je zou doen vermoeden. Helaas is HSDPA dekking hier (Brussel) slecht te noemen bij Mobbistar (ook degene die iPhone voeren)... Dit is waarschijnlijk ook een van de redenen dat de batterij niet het niet veel langer dan 12 uur uithoudt en dan doe ik absoluut geen gekke dingen (zoals veel telefoneren of constant internetten met bluetooth en wireless aan).
Samengevat zeker een verbetering op vorige HTC's, de opgeplakte interface (touchflo 3D dan weliswaar) is een iPhone wannabe (hoe je het ook wendt of keert), desondanks toch een goede telefoon. Hij zou perfect geweest zijn als ie meer geheugen had (die 4GB is trouwens niet te gebruiken als werkgeheugen, dus qua werkgeheugen voor programma's laden zit je nog altijd aan de 128MB) en een batterij die tenminste 24 uur meegaat. Er zijn overigens al zwaardere vervang batterijen op de markt, heb er één met dubbel capaciteit besteld, maar dat gaat natuurlijk wel ten koste van het slanke uiterlijk...

 

Ik snap al die I mietjes niet , Htc is met een perfect toestel uitgekomen , jah hij heeft wat kinder ziektes , maar wat is de Iphone dan een combinatie van mp3 speler video en bellen , ding kan nog mms verzenden moet je eerst downloaden ... kan geen film maken .. ook bagger , en je kan wel zeggen ohhh wat een fijne besturing maar wat wil je nu zelf de Iphone is een kindertelefoon , en is voor mensen gemaakt die niet verder kunne denken dan muziek fimpjes en bellen ... HTC is voor mensen met afspraken en alles wat ze moeten doen , een klein compact bureaublad die je in je zak kan steken en pakken wanneer je nodig hebt .. KORTOM IPHONE bagger HTC super ... en voor de mensen die het niet geloven ... ga eens vergelijken wat de IPHONE niet heeft en de HTC TOUCH DIAMOND wel ... pffff Als ik zie wat de Iphone niet heeft hadden ze hem wel een stuk kleiner kunnen maken nog even dan komt appel met een 22"lcd telefoon uit voor je mp3 hahahaha

 

Blahblahblahblah wat een zeikerds allemaal zeg. Ga anders ff lekker buiten spelen.

 

ja!

 

de htc diamond heeft voor delen en na delen... het internet werk na mijn inziens erg vlotjes en snel....
de 3d gebeuren wil wel eens traag zijn ( romupdate instaleren) en hij is super snel, dit geld eigelijk voor allus de accu kon wat langer mee gaan maar is mee te leven voor de rest een erg nice toestelletje die velemalen beter is dan de ifone, iedereen zijn keus toch......

voor mensen die de iphone of htc diamond willen aanschaffen probeer beide toestelen dit kan bij verschillende winkels en ik weet zeker dat van de 100 die dit doen er 80 met de htc weg gaan

 

Nou nou,.. wat een vriendelijkheid in dit commentaar...

Ik heb zelf geen van beide telefoons... Geen IPhone, geen Diamond, maar de voorloper van de Diamond, de Touch.
Zelf ben ik zeer tevreden met mijn Touch... Lekker klein compact dingetje, leuke besturing. Werkt best goed met het stokje en de telefoon draait goed, zolang je niet 10 programma's open hebt staan.

Een kleine opmerking,.. waarom wordt de TouchFlo vergeleken met een IPhone wannabe?? Zelfs de Touch heeft TouchFlo... Het draait goed genoeg, vind ik. En volgens mij was de Touch er toch al eerder dan de IPhone xP

Ik ben zelf van plan om over een jaartje de Diamond te kopen (tenzij er in de tussentijd een beter uit is gekomen), mede omdat ik de Windows besturing fijn vind.. Ik ga zelf ook niet achter de hypes aanlopen, omdat ik gewoon me eigen keuze wil maken. De IPhone ziet er leuk uit, maar het is een beetje een slap aftreksel van de nieuwe IPod, alleen dan met camera en belfunctie... De meeste mensen klagen dat HTC steeds met dezelfde dingen komt, maar Apple doet niks anders xD

Ik zie nog wel wat het word,.. kijken hoe men op mijn commentaar reageren.. *wacht geduldig*

 

Ik heb de HTC Touch Diamond. Fijn apparaatje. Veel functies. Overzichtelijk.

En eh Maikel. Niets schrijven over producten die je niet in je handen gehad hebt. (aldus juist geschreven met mijn stylus welke met een magneetje vast zit in de telefoon)

 

Okay, er zijn duidelijk 2 kampen. Net zoals de pubers van vroeger: Puch of Tomos, Ajax of Feyenoord. Dit simplistisch gedrag en geschrijf helpt niemand verder; het is niet meer dan een debiel "voor - tegen" verhaal. Het niveau van de Nederlandse taal op deze (en veel andere) discussieforums is van een dermate laag niveau, dat de bedoelde kritieken nauwelijks te begrijpen zijn. Jeetje, wat een "Jip & Janneke", achterstandswijk niveau. Maar goed, ik ben in de markt voor een nieuw hebbedingetje en dacht van jullie dus iets te kunnen leren, maar blijkbaar zal ik me dus door de diverse fabrikanten voor moeten laten liegen met hun fantastische specificaties.

 

Vergeet 1 belangrijk element niet: Apple WIL niet concurreren met HTC. HTC blijft (want ze brengen al veel langer phones uit dan Apple) beter. Apple wou iets op de markt brengen dat makkelijk te synchroniseren is met u pc (en iTunes), en dat veel mensen aansprak door hun degelijke (maar hélemaàl niet revolutionaire!) specificaties, het wil mee zijn. Ze hebben gewoon bestaande toestellen (zoals HTC) VERTAALD (versta me juist: ik zeg NIET gekopieerd) naar Apple en dan krijg je "Dé iPhone".

Ik ben een enorme HTC-fan omdat je veel meer mogelijkheden hebt
Voorbeelden: kun je met je iPhone je volledige interface veranderen? ik bedoel hiermee, iedereen klaagt over de traagheid van de touchflow bij de diamond (die er niet meer is na een update) maar je zet hem gewoon uit bij HTC, dan werkt gij sneller, geen fancy interface maar wel een duidelijk, zéér snel werkend toestel.
Iphone met zijn gps, totaal fout!! je moet verbonden zijn met internet om je te navigeren met google maps, niet echt handig voor je download limiet + het navigeert niet, je krijgt een kaart te zien met een aanduiding waar je je bevind en op dezelfde kaart, de plaats waar je wil aankomen. en voor de mensen die toch fan zijn van google maps op iPhone, google maps draait ook perfect op HTC (ookal zijn er beter apps zoals TOMTOM).
een leuk extratje, met HTC navigeer je niet enkel naar een plaats, je kunt je HTC tot op de meter nauwkeurig opsporen op het internet-> ideaal bij gestolen/verloren/vergeten HTC's

belangrijk detail: wanneer je een iPhone koopt, betaal je voor te beginnen te veel, en als je er iets mee wil doen blijf je betalen (updates via iTunes die alleen installeren als je een account hebt op Istore???)

Iphone lovers: probeer de strijd niet te winnen. Apple zelf heeft de strijd al lang opgegeven met HTC, geloof me: Steve Jobs geeft me ongetwijfeld gelijk. misschien brengt de volgende generatie iPhone meer concurrentie maar dat betwijfel ik ten zeerste, omdat HTC er nu eenmaal al langer mee bezig is.

ps: alle specificaties van de HTC touch Diamond zijn terug te vinden in de HTC touch Pro, die WéL meer batterij heeft, wél een SD-slot heeft, wel een toetsenbord (en nog altijd kleiner blijft dan de iPhone) wel een ingebouwde flash voor de camera die VEEEL beter is dan die van de iPhone (+ HTC heeft er 2,wat altijd handig is), meer werkgeheugen en ga zo maar door...
dus iPhone, als je HTC touch Diamond niet kunt overtreffen, overtref je HTC touch Pro al helemaal niet.

 

Als ik mij goed herinner, heeft de CEO van HTC het volgende verteld toen ze hem vroegen of zijn toestellen beter waren dan de Iphone:

"You buy a HTC because of its specifications, not because it's some hype"

Waar komt het Qualcomm probleem in de USA vandaan?

 

Ik zocht een toestel dat mijn Palm Vx (ja, ja, hij doet het nog) I-pod en telefoon kon vervangen. Nog een maand gewacht totdat Vodafone hun versie van het toestel op de markt bracht.

Mooi klein design en mooie interface. Bovendien op te laden via USB (goede feature!).
De TouchFlo is een apart programmaatje wat veel opties (agenda, muziek, contacten) op een grafisch mooie manier toegankelijk maakt.

Na een week spelen bleek alleen dat de HTC Touch voor mijn levenstijl onbruikbaar was:

- Ik draag mijn telefoon meestal in mijn broekzak. Om te voorkomen dat ik 'per ongeluk' iemand bel zet ik deze dan op de toetsenblokkering (of ik schuif hem dicht zoals bij mijn laatste Samsung).

Bij de HTC werkt dit niet: Als iemand een SMS stuurt, of ik mis een oproep springt het toestel uit de toetsblokkering. En omdat het grootste gedeelte van het toestel touchscreen is, en het 40 seconden duurt voordat hij weer 'inslaapt' is de kans groot dat hij daarna vrijwel continu aan blijven staan.

'Aan staan' betekend dat het scherm verlicht is en dat de processor 'opgeklokt' wordt naar 500MHz. Vooral die laatste verbruikt dan veel stroom, aan de warmte van het toestel te merken. De tweede dag was hierdoor mijn telefoon, na een nacht lang laden, om 13:00 leeg.

Installeren van een 3rd party toetsenblokkering, zoals Slide-2-Unlock hielp niet, omdat de TouchFlo interface een hogere prioriteit heeft en 'ervoor' springt.

- Ik wil graag mijn email synchroniseren. Dit kan via een Wi-Fi verbinding. Maar de instellingen daarvan (waaronder de WPA sleutel) worden niet onthouden. Ik zou iedere keer mijn alfanumerieke sleutel van 10 posities moeten invoeren om mijn email te synchroniseren. Het liefst was ik mijn huis en mijn kantoor binnengelopen en had gehoopt dat de HTC zelf de gegevens had onthouden en automatisch de email had opgehaald. Maar ondanks dat de handleiding dit beloofd, werkt het niet.

- Ik ga graag naar het strand. Helaas is het scherm in het daglicht niet leesbaar. Het scherm om de unlockcode in te voeren is helemaal een ramp, omdat dit gedimt is. De HTC Touch Diamond heeft geen retroreflecterend laagje zoals de Nokia's of iPaq's. Je kijkt daarom in een zwart gat. Het lukte me niet om op een zonnige dag de cijfers te lezen om mijn telefoon te unlocken om wat in mijn agenda te schrijven.

- Voor mij moet een mobiel behulpzaam zijn. Snel werken is daarbij belangrijk, ik wil graag even een bericht sturen of snel iets opzoeken. Thema van Windows Mobile: Langzaam, langzaam, langzaam...
Doorklikken op een SMS en ik wacht (onoverdreven) 10 seconden om verder te kunnen gaan met het beantwoorden van een SMS.
Het opzoeken van een contact in het boek duurt een seconden of 2. Ik heb het drie keer in de auto geprobeerd. Scary...

- Ik luister graag veel muziek, zeker op lange reizen. Ik had de HTC Touch dan ook graag als vervanger van mijn I-pod willen gebruiken, maar met de korte batterijlevensduur kan ik me niet voorstellen dat ik met een gerust hard 2 of 3 uur in de trein naar muziek ga zitten luisteren. Tenslotte: als de batterij leeg is ben ik ook mijn agenda en mijn telefoon kwijt.

Ik heb intussen een Nokia N95 8GB en ben daar veel meer tevredenen over. Ben blij dat ik van dit toestel af ben.

Groetjes,

Arjan

PS
Overigens is de aanbieding van 'TomTom voorgeïnstalleerd' een grap: Je kunt voor deze voorinstallatie alleen een kaart van West-Europa (of Oost-Europa) kopen.
Deze kaart kost eur 85,- Dat is evenveel als het complete TomTom pakket in de winkel. Bovendien is deze kaart 850Mb groot. Daarmee heb je meteen bijna een kwart van je onuitbreidbare HTC geheugen verbruikt.

Een kleinere kaart van Benelux komt er niet, omdat TomTom dan uiteraard niet eur 85,- kan vragen. Deze 'aanbieding' was bedoeld om te voorkomen dat mensen illegale versies van TomTom zouden gaan installeren. Ik denk niet dat het werkt.

 

De HTC Touch diamond, ik heb hem nu een maand en ja ik ben tevreden. Ik heb ook een dag met de iphone gewerkt en moet zeggen ook leuk toestel.
Wat voor mij de reden is om een HTC touch diamond aan te schaffen: lichter als de iphone, kleiner als de iphone, beter foto's als de iphone. In ruim 50 procent is de htc gewoon beter als de iphone.
Ik zeg wel 50% ! waarom ? heel simpel
De iphone werkt sneller, heeft zo een paar extra voordelen aan het grotere scherm. Dit kan natuurlijk ook een nadeel zijn.
Ik vind in iedergeval dat HTC een uitstekende mobiel op de markt heeft gebracht. Tuurlijk weten de mensen die een HTC touch diamond hebben dat hij af en toe best traag kan zijn. ( PS: de iphone van me collega is ook al aantal kerel vast gelopen ) Maar gelukkig is htc daar zelf ook mee bezig om dat op te lossen.
Voor de mensen die twijfelen tussen een iphone, zou ik zeggen wat wil je ? klein, licht gewicht en een toestel met een paar leuke extra's ( dus de HTC Touch diamond ) of zoek je een telefoon die gewoon ook heel erg spelletjes gericht is, en maakt je de zwaarte/groote van een toestel niets uit dan zou ik de iphone nemen.

Zo mijn mening over dit toestel.
Voor alle betweters: als je geen htc touch diamond hebt, maar alleen maar uit geruchten spraakt zwijg dan liever :)

Greets, HTC owner

 

Eén ding snap ik dus niet aan dit soort discussies. De Iphone en de HTC toestellen zijn beide voor elk hun eigen doelgroep ontworpen. Behandel en beoordeel deze toestellen ook als zodanig s.v.p. Een Lada ga je immers niet vergelijken met een Mercedes.

Wat is veel lees over de "kuren" van de HTC Diamond is best lachwekkend. Schermen die aan of uit gaan, traag, vastlopers en ga zo maar door.
Negen van de tien keer ligt dat aan de standaard instellingen in de telefoon. Het toestel blokkeren, het scherm aan of uit laten gaan, het is allemaal in te stellen!
De grote van het LCD scherm...pffff mensen kijk naar de resolutie!!! Het scherm van de HTC is revolutionair. Zo ontzettend scherp weergegeven informatie heb ik op nog geen enkel andere smartphone gezien. Daarbij komt dat HTC niet heeft gekozen voor een glas-scherm, maar voor een speciale kunststof om te voorkomen dat bij stoten het schermpje barst. Iets wat bij zakelijk gebruik veelvuldig voorkomt. Steeds meer bedrijven maken gebruik van dergelijke telefoons. Bij ons bedrijf werken monteurs met dit soort toestellen, maar dan van HP. Hoe vaak wij gescheurde schermen terug krijgen is niet normaal.

Windows Mobile onstabiel? Nou dat valt erg mee hoor. Sluit je programmas goed af. Zo voorkom je dat na een dag er 10 v erschillende progjes draaien....ja dan word ie traag. Goed afsluiten dus en je behoud je maximale werkgeheugen. Korte batterij cappaciteit? De eerste 2-weken wel ja. Je bent je toestel aan het verkennen en ga zo maar door. Neem een normale telefoon en dan klaag je ook dat de batterij niet lang mee gaat. Tot je alle functies kent en het toestel gebruikt zoals je het bedoeld had. Dan ineens gaat het toestel veel langer mee.

Houdt ook de websites eens in de gaten. De HTC Diamond is uitgebracht met de 1.37 ROM versie die de traagheid van het toestel veroorzaakt. Er is nu een nieuwe ROM versie 1.93 beschikbaar. De HTC is na de update bloedsnel, er word zuiniger omgegaan met energie dus een langere batterijduur en vastlopers zijn van de baan.

Kijk eens meer naar de specs, want dergelijke functies, GPS en ga zo maar door in zo'n slank toestel heeft nog geen enkele smartphone geëvenaard.

En dat gelul over "een beetje auto heeft navi aan boord" is natuurlijk bullshit. Zo kunnen we wel ff doorgaan want mijns inziens heeft een beetje auto ook gewoon telefoon aan boord, een radio en achter en voor cameras om het inparkeren te vergemakkelijken en desgewenst meteen fotos te maken...pfffff.

De Iphone is een grandioos toestel, leuk voor de doelgroep pubers en aanverwanten. De HTC is een prima toestel voor de zakelijke en gewone gebruiker die net iets meer wil met zijn of haar telefoon dan alleen maar bellen.

En wat mij opvalt is dat enkel de mensen problemen hebben met de HTC zodra ze niet al te veel kaas hebben gegeten van software...en de mogelijkheden en instellingen daar van.

Ik kan probleemloos e-mailen hoor zonder dat het toestel instellingen verliest. De toetsblokkering werkt ook prima. De software draait na de update uitstekend en bij nromaal gebruik, af en toe een mail ophalen, bellen en internetten gaat de accu zeker 2 dagen mee. Aangezien ik elke dag thuiskom vind ik het geen probleem om dagelijks of om de dag dat ding aan de lader te moeten leggen.
Je moet eenmaal keuzes maken, een slank uiterlijk met een iets kleinere accu of een log dik toestel omdat het perse een week moet kunnen draaien zonder te moeten opladen. En mensen een autolader kost 8.00 euro....waar hebben we het over.
Nee hoor, doe mij maar de HTC, zeker gezien de specs en prijs...

 

Hè hè, eindelijk een reactie waar ik wat aan heb.Bedankt Arjan!Stond op het punt om de diamond te kopen maar dank zij jou me bedacht.Zou tegen dezelfde praktische bezwaren zijn aangelopen.Reflectie op scherm,geen toetsenblokkering dus batterij snel leeg,wpa-sleutel steeds opnieuw instellen etc.
Inderdaad,het toestel moet een toévoeging zijn in mijn dagelijkse routine;het moet vóór mij werken en dan altijd even snel dit of dat kunnen doen.Voor mensen die niet willen dat hun leven in het teken staan van filmpjes muziek en "kijk eens wat ik heb".Als je weet wat je het meest gebruikt hoef je al die andere nieuwheidjes niet,gaat je batterij langer mee en heb je nog tijd om je met andere dingen bezig te houden.Heb trouwens idd navigatie ingebouwd in auto,dus tomtom overbodig en met simpeler toestellen heb je ook internet.
groet,
janine

 

Pagina's

Nieuwsbrief