Eerste Nederlandse iPhone 5 accessoires
Nieuws

Eerste Nederlandse iPhone 5 accessoires

dinsdag 18 september 2012 14:46

Miniot en Mujjo zijn er snel bij met hoesjes en cases voor Apple's nieuwe smartphone.

Nog ruim een week totdat de iPhone 5 in Nederland arriveert maar de eerste accessoires zijn al aangekondigd of vooruit te bestellen. Dat is ook nodig want op de langere iPhone 5 past geen enkel bestaande hoes of bumper.

Het Nederlandse Miniot uit Schagen, dat begin 2011 op onze radar kwam met een vernuftige houten cover voor de iPad 2, maakt deze dagen overuren om voldoende voorraad aan te leggen van drie nieuwe modellen voor de iPhone 5. De Miniot Book (109 euro) is een omslag gemaakt van twee soorten hout die je tot een horizontale houder kunt vouwen, waardoor je van het breedbeeld op de iPhone 5 kunt genieten en film en video kunt bekijken. De Miniot Pouch (59) is een etui uit één stuk hout en de iWood 5 (79) is een houten case uit twee stukken die de smartphone nauw omsluiten. De modellen zijn in diverse houtsoorten verkrijgbaar vanaf 28 oktober.

Mujjo uit Venlo verscheept iets sneller. Zijn knappe iPhone 5 Sleeve en iPhone 5 Wallet zijn voor respectievelijk 35 en 30 euro vooruit te bestellen en worden vanaf 10 oktober geleverd. Hard Graft, een van onze favoriete merken in het buitenland, is ook gereed. Het van oorsprong Weense bedrijfje, tegenwoordig in Londen gevestigd, heeft al zijn cases aangepast en levert ook begin oktober.

Apple zal naar alle waarschijnlijkheid zelf geen bumper meer leveren voor de iPhone 5. Die was bij de iPhone 4 hard nodig vanwege een gevoelige antenne. Daar lijkt de iPhone 5 vooralsnog, we moeten het toestel nog testen, geen last van te hebben. Jammer want ik zweer bij de bumper. Ik wil niet zo ver gaan als Jerry Seinfeld die alle hoesjes maar weird vind, maar ik hou van de minimale eigenschappen van de bumper.

Nog wat ander accessoirenieuws: Basics in Style heeft zijn Bespoke gelanceerd. Een slanke laptoptas van fraai afgewerkt leer, binnenkant in vijf kleuren leverbaar, met vijf vakken waaronder een padded vak voor je laptop. De tas komt in twee maten; een voor 15 inch laptops (359 euro) en een voor 17 inch (399). De Bespoke is letterlijk en figuurlijk wat stijver dan de Trash van Travelteq, dat trouwens vandaag zijn nieuwe Weekender tas presenteert.

Moet het wat stoerder, dan kan ik de Bluelounge Backpack aanraden, die sinds kort aan Nederlanders retailers wordt geleverd. Is met 159 euro ook wat goedkoper.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Nieuwsbrief