Eerste Windows Phone 8-toestellen gaan knallen
Nieuws

Eerste Windows Phone 8-toestellen gaan knallen

zaterdag 01 september 2012 13:31

Vermeende beelden van de eerste Windows Phone 8-toestellen van Nokia en HTC zijn gelekt. Ze hebben opvallend felle kleuren.

Op 5 september maakt Nokia samen met Microsoft smartphones bekend bij de presentatie van Windows Phone 8. Maar in de aanloop naar die bijeenkomst zijn de afgelopen dagen al beelden uitgelekt van twee nieuwe Nokia-modellen. Het zou gaan om de Lumia 920 PureView en Lumia 820.

Van de 920 kwam via Twitter een render naar buiten met de melding dat het gaat om een 4,5 inch scherm. Het toestel zou naast grijs ook in fel geel en rood verschijnen. PureView in de naam van het nieuwe toestel verwijst naar Nokia's beeldtechniek die pixels samenvoegt om te komen tot scherpere beelden. De Pureview 808 zet foto's van 41 megapixel bijvoorbeeld om in 5 megapixel. Maar dat toestel draait nog op het verouderde Symbian.

Nokia heeft eerder deze zomer al beloofd dat er Windows Phones met Pureview aan boord zouden komen. Mogelijk heeft de 920 alleen de Pureview-software aan boord en niet die enorme sensor uit de 808, want daarvoor ziet de lens er op de achterkant van het gelekte plaatje te klein uit.

Het eerste vermeende beeld van de Lumia 820 toont nog meer fel gekleurde versies: paars, blauw, grijs, zwart, wit, geel en rood. Het toestel zou een 4,3 inch scherm krijgen.

.

Tegelijkertijd dook ook een beeld op van een nieuw Windows Phone-toestel van HTC, de HTC Accord zou een 720p-scherm, 1,5 ghz dual-core chip, 8 of 16 gb opslagruimte en ondersteuning voor nfc hebben. De schermgrootte is niet helemaal duidelijk, maar is mogelijk 4,3 inch. Opvallend is dat ook HTC met dit Windows-toestel kiest voor in elk geval één felle kleur:

Van de Accord is ook het ontwerpschema uitgelekt. Het toestel zal ook beschikken over Beats Audio, meldt The Verge. Die audiotechniek stopt HTC al langer in zijn Android-modellen.

De nieuwe Nokia Lumia's en HTC Accord gaan op de Windows Phone 8-markt de strijd aan met onder meer Samsungs nieuwe ATIV S. De toestellen komen beschikbaar na de introductie van Windows Phone 8. Dat systeem zal waarschijnlijk eind oktober daags na de lancering van Windows 8 verschijnen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Nokia is back, zo dunkt mij. Ik verwacht dat heel wat BB breezers gaan overstappen naar het nieuwe Nokia stijlicoon.

 

Nokia past de buitenkant aan de binnenkant aan: Windows Phone biedt verschillende interface kleuren aan. In vergelijking met Samsung en Apple is Nokia ongewoon kleurrijk, waardoor de argumentatie 'jouw telefoon lijkt op de mijne' niet zo makkelijk meer ingeroepen wordt.

 

"Eerste Windows Phone 8-toestellen gaan knallen"
Hahaha, zo'n titel kun je gewoon niet serieus nemen.

 

Nieuwsbrief