Groupon nu zelf in de aanbieding
Nieuws

Groupon nu zelf in de aanbieding

woensdag 26 oktober 2011 08:24

Begint de dotcom-zeepbel alweer leeg te lopen? Groupon is nog maar half zoveel waard als een paar maanden geleden.

Begin september besloot Groupon zijn beursgang af te blazen. De officiële reden was de onrust op financiële markten als gevolg van de ellende in Griekenland. De echte reden was vermoedelijk dat Groupon de beursregels had overtreden. Bovendien werden er de nodige vraagtekens gezet bij het businessmodel van de site.

Nu gaat Groupon het opnieuw proberen. De waardering zal deze keer echter niet uitkomen op de 20 miljard dollar waarop analisten voorheen rekenden. Het bedrijf wil door 5 procent van de aandelen te verkopen tussen de 480- en 540 miljoen dollar ophalen. Daarmee zou het bedrijf rond de 10 miljard dollar waard worden.

Nog altijd een flink bedrag voor een bedrijf dat nog nooit winst heeft gemaakt en bovendien nogal wat ontevreden klanten blijkt te hebben.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

100 miljoen lijkt me eerlijk gezegd nog aan de hoge kant. Hun businessmodel rammelt inderdaad aan alle kanten, klanten zijn ontevreden (terecht, ze worden uitgeknepen) en er komen steeds meer concurrenten bij. Links laten liggen die aandelen!

 

Ik sprak gisteravond nog iemand die ook slechte ervaringen had met deze club. Hij zei bij hen groupon op plaats 1,2 en 3 dan een tijd niets en dan de klant. Kwaliteitsbewaking tav datgene wat er in de deal beloofd wordt en of dit ook daadwerkelijk geleverd wordt is geheel afwezig!

 

de groupon actie in de winkel waar ik werk is bijna voorbij en ik zei al dat ze hun geld maar snel moeten incasseren. ik denk niet dat die actie iets opgeleverd heeft voor onze winkel.

 

Ze waren ook al op tv heel veel klachten van de consumenten.

 

Groupoff

 

Ik heb een dagje Londen geboekt. Uiteindelijk prima gegaan. Collega is afgelopen weekend geweest en helemaal niks mis, alles precies zoals aangeboden was.

 

Waarom Groupon gebruiken als je als verenigde ondernemers zijnde het ook op jezelf doen kan?

 

@bezoeker niet liegen hey! We zijn groupon aan het bashen. Die trip naar london was een flop.

 

Op een na prima ervaringen met Groupon, en die ene is niet zo goede deal is keurig opgelost, met correcte communicatie naar de klant.

 

Op een na prima ervaringen met Groupon, en die ene is niet zo goede deal is keurig opgelost, met correcte communicatie naar de klant.

 

ik blijf wel gewoon lekker in nl.of is er een hele goede reden??:P

 

alhoewel de vrouwen misschien niet zo makkelijk te versieren zijn daar?! http://mooistevrouwenversieren.nl

 

nou als je frans praat wel! :P anders blijf je gewoon lekker in nlxD http://huizenkopen.net

 

Nieuwsbrief