Hyves maakt verwachtingen TMG niet waar
Nieuws

Hyves maakt verwachtingen TMG niet waar

woensdag 07 december 2011 10:40

Hyves levert de Telegraaf Media Groep (TMG) veel minder op dan verwacht. Toch wil de uitgever meer internetovernames doen.

Vorig jaar telde TMG 43 miljoen euro neer voor Hyves, maar volgens Het Financieele Dagblad kocht het mediaconcern daarmee een kat in de zak. Hyves heeft het afgelopen jaar flink te lijden gehad onder de opkomst van Facebook. Gebruikers stappen massaal over en het aantal bezoeken aan Hyves neemt fors af.

De financiële prestaties van Hyves blijven zwaar achter bij de verwachtingen. De kloof is zo groot dat de uitgever de interne winst- en omzetdoelen voor Hyves in 2012 nu al heeft afgeschreven, melden betrokkenen, tegenover het FD. 'We hebben een kleine plus gemaakt, maar inderdaad minder dan verwacht', reageert Rebecca Rijnders, communicatiemanager van Hyves, op Twitter.

De weinig gelukkige overname van Hyves weerhoudt het krantenconcern er niet van om meer geld te steken in internetovernames. Voor de komende jaren heeft het bedrijf 300 miljoen euro gereserveerd voor  'acquisities in met name de online-, social media- en e-commerce-sector'. Het concern hoopt zo de teruglopende krantenomzet op te vangen.

Hyves blijft wel een belangrijke rol spelen in de digitale plannen van TMG. 'Ook na de krimp is Hyves een van de drukst bezochte platforms van Nederland, met een schat aan kennis waaraan de tientallen andere digitale merken van TMG zich kunnen optrekken. Tot nu toe leidden zij een solistisch, veelal verlieslatend bestaan', aldus het FD.

TMG maakt vandaag ook bekend dat het 350 banen gaat schrappen.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Iedereen had dat kunnen vertellen, nog voor de overname.

 

Dat is nog eens voordelig geweest voor maarten spanjer

 

Wie zag dit NIET aankomen? :p

 

Ja.. Tmg heeft hiermee echt weer een slag geslagen. In zn eigen gezicht wel te verstaan.

 

Ach zeg nou zelf, Hyves en de Telegraaf passen goed bij ekaar...

 

Hahaha lekker voor die nutteloze televaag !!

 

Tja, dat Tmg Hyves overnam was voor mij een reden om mijn profiel voorgoed te deleten...

 

Hier is altijd het laatste nieuws.

Altijd de Nieuwste Muziek!
<strong>
http://www.TOPNIEUWTJES.nl/

 

Nieuwsbrief