iPhone 5 door btw-verhoging duurder dan bij voorbestelling
Nieuws

iPhone 5 door btw-verhoging duurder dan bij voorbestelling

maandag 01 oktober 2012 14:48

Apple heeft de prijzen van de iPhone 5 verhoogd vanwege de invoering van het nieuwe btw-tarief. 

Vrijdag was de iPhone 5 in Nederland nog het goedkoopst van alle eurolanden, maar dat is nu niet langer het geval. Ook Apple heeft zijn prijzen verhoogd vanwege de stijging van het btw-tarief van 19 naar 21 procent per vandaag. Het 16 gb-model van de iPhone 5 kostte vrijdag op de eerste verkoopdag nog 659 euro. Dat model is nu te koop voor 670 euro. Het 32 gb-model gaat van 759 euro naar 772 euro en de 64 gb-versie gaat van 859 euro naar 873 euro.

Als levertijd meldt Apple nog steeds '3 tot 4 weken'. Bij het rekenen van btw geldt normaal gesproken de datum van levering en niet die van de bestelling. Apple meldt echter op zijn site dat bij klanten die voor 1 oktober een e-mailbevestiging hebben gekregen maar de iPhone op of na die datum hebben toegestuurd gekregen, hetzelfde bedrag betalen. "De prijs die in de bevestiging stond, is het bedrag dat je moet betalen. We passen namelijk een extra korting toe, zodat het totaalbedrag van je bestelling gelijk is aan het bevestigde totaalbedrag." 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Als je m al besteld hebt geldt nog steeds de oude overeenkomst. Van de apple site af:

Welk btw-tarief wordt er gehanteerd?

Alle aankopen in de Apple Store worden belast met het in jouw land geldende btw-tarief. Op de website van de Apple Store kunnen geen intracommunautaire aankopen worden gedaan.

Per 1 oktober 2012 wordt het standaard-btw-tarief in Nederland verhoogd naar 21 procent.

Voor bestellingen die na 1 oktober 2012 worden geplaatst, geldt een btw-tarief van 21 procent.

Voor bestellingen die vóór 1 oktober 2012 zijn geplaatst, gelden de volgende voorwaarden:

- Als je de e-mailbevestiging vóór 1 oktober 2012 hebt ontvangen en je bestelling is voor die datum verzonden, dan is het oude btw-tarief van 19 procent nog van toepassing. Dit tarief van 19 procent vind je ook terug op de factuur.
- Als je de e-mailbevestiging vóór 1 oktober 2012 hebt ontvangen, maar je bestelling is op of na die datum verzonden, dan ontvang je een factuur met daarop een btw-tarief van 21 procent. Het totaalbedrag van je bestelling is echter hetzelfde gebleven. De prijs die in de bevestiging stond, is het bedrag dat je moet betalen. We passen namelijk een extra korting toe, zodat het totaalbedrag van je bestelling gelijk is aan het bevestigde totaalbedrag.
- Als je de e-mailbevestiging na 1 oktober 2012 hebt ontvangen, is het hogere btw-tarief van 21 procent van toepassing. Hoewel we ons uiterste best doen om bestellingen zo snel mogelijk te bevestigen, moeten we soms om veiligheidsredenen extra controles uitvoeren waardoor de bevestiging enige vertraging kan oplopen.

 

Ah, dank je! Zal de link naar de bron erbj zetten:

http://store.apple.com/nl/help/payments

 

Artikel klopt nog steeds niet echt. Als je de iPhone voor 1 oktober hebt besteld en de bevestiging ook voor 1 oktober hebt ontvangen, dan wordt er wel meer BTW afgedragen maar de consumentenprijs is hetzelfde als voor de BTW verhoging.

 

om verwarring te voorkomen even aangepast, dank voor de feedback

 

Nieuwsbrief