Logo Microsoft krijgt ook redesign
Creative Class

Logo Microsoft krijgt ook redesign

vrijdag 24 augustus 2012 12:02

Voorafgaand aan de komst van zijn nieuwe besturingssystemen krijgt Microsoft ook een nieuw logo. Voor het eerst sinds 1987.

'Geen bedrijf zo stug als Microsoft' is een vaak gehoorde bewering. Dit was zeker zo als het gaat over het logo. Sinds 1987 vormde de italic bold tekst de bovenkant van het briefpapier, maar vanaf gisteren moet de kleurenprinter van Microsoft aan de slag.

Het nieuwe logo heeft het vlaggentje van het Windows computerbesturingssysteem platgeslagen. De vier vlakken lijken ook op de vierkanten knoppen op het telefoonbesturingssysteem Windows Phone. Topman Jeff Hansen vond het een mooie tijd voor een redesign, omdat Microsoft aan de vooravond staat van herlancering van zo goed als al zijn producten, van Windows tot Windows Phone en Office.

Het logo heeft een nieuw lettertype, Segoe, waarvan Microsoft de rechten heeft. Het bedrijf gebruikt het font al langer. Wat wel hetzelfde is gebleven, is de verbinding tussen de F en de T.

De poll op de site van The Seattle Times, waar Hansen zijn interview aan gaf, laat zien dat ze bezoekers het logo waarderen. Grafisch ontwerper Armin Vit vindt het maar 'meh'. Wat vind jij?

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Reacties

Drie bekende logo-ontwerpers op Mashable hebben 'mixed feelings'.

 

Tja, het Windows-logo is nu juist met Windows 8 voor het eerst sinds Windows 3.0 geloof ik ontdaan van de vier bekende kleuren, maar nu komen ze dus weer terug in het Microsoft-logo.

Gelukkig volgt Microsoft niet de logica van het Rijksmuseum door er Micro soft van te maken ;)

 

 

Het oude logo was niet mooi, maar had in ieder geval nog een beetje karakter. Bij dit nieuwe logo hadden ze het woord 'micro' beter weg kunnen laten, want 'soft' zegt het helemaal!

 

Ach, het logo maakt me niet zo veel uit. Wat ze met Windows 8 en Outlook.com doen is zeer netjes en profi. Iets waar Apple's team dat verantwoordelijk is voor de huidige Mountain Lion bende nog wat van kan leren. iCal, Notes, hubble-foto's gemixt met slechte dierentuinpoezen, Een holland-casino/biljarttafellook voor het Gamecenter, en mapiconen van 1000x1000 pixels met lelijke "ECO-WC-PAPIER" textuur. Laat me niet lachen.

 

Maar wat vind je nou van het logo?

 

@Tonie: dat vergelijk met Rijksmuseum gaat niet op. Waar het Rijks en het Stedelijk in de volksmond staan voor de bekende musea, staan Windows en Office in de volksmond voor de bekende Microsoft producten.

 
afbeelding van M@xi on Android

Lettertype is minder herkenbaar

 

Het lettertype is nu net het grappigste van alles....Nota bene Apple Myriad Pro hebben ze gebruikt...

 

Anders lees je het artikel even, mafkees.

 

Het lettertype is nu net het grappigste van alles....Nota bene Apple Myriad Pro hebben ze gebruikt...

 

Goed gezien, lijkt verdacht veel op de Myriad Pro, maar bij Microsoft noemen ze het Segoe.
Ach, dat is ook een goede Microsoft traditie: De licentie Helvetica was destijds voor MS te duur, dus verbouwen ze het origineel een beetje en noemen het vervolgens Arial.
Overigens vind ik het nieuwe logo zielloos.

 

@bert jij heb zekker geen geld voor een apple laptop.
Microsoft kan beter hun naam veranderen in retardssoft alles werkt traag bij windows

 

Het logo hoorde gewoon bij microsoft.

 

Nieuwsbrief