Microsoft start muziekdienst Xbox Music
Nieuws

Microsoft start muziekdienst Xbox Music

dinsdag 05 juni 2012 08:01

Microsofts muziekdienst heet Xbox Music maar komt ook naar telefoons, tablets en Windows 8 pc's.

Microsoft heeft maandagavond tijdens de presentatie van zijn nieuwe line-up games voor de Xbox ook de komst van zijn muziekdienst bekendgemaakt. De opvolger van Zune heet Xbox Music. De dienst werkt echter niet alleen via de Xbox 360 op tv's, maar krijgt ook apps voor tablets, telefoons en pc's die draaien op Windows 8. De dienst geeft toegang tot dertig miljoen liedjes, vertelde Microsoft-manager Yusuf Mehdi in Los Angeles. Dat is meer dan de 20 miljoen bij Spotify.

Je kan met Xbox Music zowel losse nummers en albums downloaden als een streamingabonnement aanschaffen. De dienst heeft ook automatische radiozenders op basis van favoriete bands. Xbox Music komt later dit jaar beschikbaar in verscheidene landen, maar of Nederland daarbij zit is nog niet duidelijk. Veel andere details over de muziekdienst zijn er nog niet. "We komen met nieuwe manieren om nieuwe muziek te ontdekken en te delen", beloofde Mehdi.

Microsoft heeft stevige concurrentie op muziekgebied. Sony startte recent in Nederland met zijn streamingdienst Music Unlimited, als rivaal voor Spotify en Deezer. Samsung lanceerde onlangs op de nieuwe Galaxy S III zijn variant, Music Hub. Vorig jaar kwam Apple al met iTunes Match in iCloud en introduceerde Google zijn clouddienst Google Music. Zie ook de Uitlegparty over muziek in cloud van afgelopen zomer.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief