Midseason TV premieres
Nieuws

Midseason TV premieres

woensdag 18 januari 2012 13:59

De tweede helft van het tv-seizoen brengt nieuwe series van JJ Abrams, Kiefer Sutherland, Napoleon Dynamite en Steven Spielberg.

Bij de Golden Globes afgelopen zondag, waar de buitenlandse pers in Hollywood zijn favoriete films en tv-producties bekend maakte, vielen Homeland, Boss, Game of Thrones en Downton Abbey in de prijzen. Homeland won de meest prestigieuze prijs, die voor beste televisiedramaserie. Geheel terecht ons inziens.

De meest ambitieuze series starten doorgaans in de herfst aan het begin van het nieuwe televisieseizoen in de VS. De zogeheten 'midseason' starters, die rond deze tijd na de winterstop van start gaan, zijn meestal series van de tweede garnituur. Daar lijkt men nu mee te breken, want er zitten een paar veelbelovende series bij. Gaan we.

Januari brengt ons de terugkeer van comedyshow 30 Rock van Tina Fey. Dit zesde seizoen is waarschijnlijk het laatste voor Alec Baldwin. Justified met marshall Raylan Givens begint aan zijn derde seizoen en in Spartacus: Vengeance zal het bloed weer rijkelijk vloeien met Liam McIntyre als nieuwe hoofdrolspeler.

 

De eerste noemenswaardige midseason nieuwkomer is Alcatraz van producer J.J. Abrams. Abrams maakte naam met series als Alias, Fringe en Lost. Net als in Lost speelt het verhaal zich wederom op een eiland af, dit keer de voormalige gevangenis Alcatraz in de baai van San Francisco. Er heerst ook weer mysterie: alle gevangenen en bewakers verdwijnen vlak voor de sluiting van de gevangenis en komen een voor een terug in de moderne tijd. We herkennen Jorge Garcia die in Lost Hurley speelde en nu de rol van levende Alcatraz almanak, Diego Soto genaamd, vertolkt. Zo gegrepen als door de pilot van Lost was ik bepaald niet, maar de serie lijkt in elk geval meer potentie te hebben dan Abrams' andere nieuwkomer, Person of Interest, dat afgelopen najaar van start ging en tegenviel.

 

Acht jaar na de gelijknamige film die een culthit werd, is Napoleon Dynamite terug als animatieserie. De gehele originele cast van de film doet mee, dit keer als stemacteur. Ook de serie is weird maar de nerdy humor werkte mijn inziens beter met real-life action.

 

Bij HBO zijn grote namen van stal gehaald voor de nieuwe serie Luck over de wereld van de paardenraces. Mannen als Dustin Hoffman en Nick Nolte spelen de eigenaren, jockeys en gokkers. De pilotaflevering, die ik nog niet heb kunnen zien, is geregisseerd door Michael Mann. Op papier is de serie alvast een potentiële hoogvlieger.

 

Na acht seizoenen 24 keert Kiefer Sutherland terug op de buis in Touch, de nieuwe serie van Heroes-maker Tim Kring, waarin Sutherland de vader speelt van een 11-jarige jongen die niet spreekt maar wel patronen ziet tussen al het leven op aarde. Touch gaat 25 januari van start.

 

Begin februari gaat The River van start. De regie is in handen van Oren Peli, maker van de Paranormal Activity fright films. Productie is gedaan door Steven Spielberg. De setting is de Amazone waar een moeder en zoon op zoek gaan naar een verdwenen natuurexpert. Ik wens de serie een betere start dan Spielbergs andere nieuwkomer Terra Nova.

 

Als je het liever bij oude bekenden houdt: op 12 februari gaat The Walking Dead verder met zijn tweede seizoen. Een derde is trouwens aangekondigd. En op 25 maart volgt dan eindelijk het langverwachte vijfde seizoen van Mad Men. De openingsaflevering zal twee uur duren. Ook goed nieuws uit Engeland: Sherlock krijgt een derde serie.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Jullie vergeten Smash van Steven Spielberg. De pilot werd ontvangen als een van de beste van het 2011/2012 seizoen en is een van de meest belovende series dit seizoen!

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Bij Bright houden we niet zo van musicals en dansdingen. Ziet er verder wel goed uit.

 

Wat een hautaine reactie zeg.

 

Wat een hautaine reactie zeg.

 

Je vergeet Suits en het 5e seizoen van Californication. Ik vind het nog steeds jammer dat Terriers na het 1ste seizoen is verdwenen.

Ik ga alcatraz eens bekijken.

 

Wat denken jullie van Lilyhammer? Een oud-maffialid die een nieuw leven gaat opbouwen in Noorwegen, met Steven Van Zandt in de hoofdrol (Sil in The Sopranos). Lijkt me tof!

 

Enig idee wanneer de Nederlandse Release Dates zijn?

 

Nederlandse releasedates? Dit is 2012, niet 1980. Gewoon downloaden.

 

Alcatraz veelbelovender dan Person of Interest? Smaken verschillen, maar dat klopt alleen als je bij PoI gestopt bent na de pilot. PoI heeft zich na ongeveer aflevering 4 ontwikkeld tot een zeer goede serie. De karakters ontwikkelen zich en het overkoepelend verhaal wordt steeds spannender. Het leukste van PoI is dat ze overduidelijk lol hebben in het acteren en niet pretentieus overkomen. Kortom pure entertainment.
Dit in tegenstelling tot de eerste 2 afleveringen van Alcatraz. In alcatraz zijn de verhalen van de gevangene van de week interessanter dan de hoofdrolspelers. En wel erg veel hetzelfde als lost/ fringe. Vooral irritant is de bombastische viool elke keer als er zogenaamd iets mysterieus is gebeurd. Ik blijf het nog wel even kijken, slechter dan terra Nova zal het niet zijn. Hopelijk wordt het snel beter.

 

iPhone, ik sluit mij helemaal aan bij je reactie.

 

Trouwens onbegrijpelijk dat Breaking Bad ontbrak bij de globes! Beste seizoen van een onwaarschijnlijk goede serie.
En nog een midseason starter: house of lies van Showtime. Een soort van californication voor management consultants. De moeite waard.

 

Persons of Interest een slechte serie?!! Ga eens gauw je mond spoelen!! Het is een topserie met ook een oude bekende uit lost. Vooral als je meer dan alleen de eerste aflevering kijkt dan heb je pas een goed beeld van de serie, vooral de afgelopen aflevering was geweldig!

 

Helemaal mee eens POI is wat mij betreft een hele goede serie. Dat het een slechte serie zou zijn is grote onzin, zeker gezien de kijkcijfers in Amerika

 

Nog een nieuwkomer: The Finder. Een spin-off uit de serie Bones.

Net Alcatraz gezien en het viel mij erg tegen.

 

Inmiddels eerste twee uitzendingen Alcatraz gezien, Toppertje!!

 

vergeet het pareltje death valley niet. als walking death liefhebber zeker kijken waard mzzl dave

 

Ik lees het nergens hier, maar bij de BBC zijn er ook goede nieuwe series. Hoe kan het dat ik alleen maar lees over series aan de overkant van de plas? Is de rest niet interessant?

Gemiste kans om alleen over de VS te praten!

 

@p1800 suits begint pas weer in de zomer ( of ze moeten dat verandert hebben?) daarnaast kan je dan ook boss gaan noemen en hell on wheels maar daar is van allebij seizoen 1 ook afgelopen.

 

How to make it in america moet trouwens ook bij het lijstje

 

Nee hoor, het tweede seizoen is afgelopen herfst uitgezonden en daarna is de serie gecanceld.

 

How to make it in america hoort trouwens ook bij dat lijstje

 

Leuk stukje. Bedankt!

 

Ik w

 

JJ Abrams heeft alleen zijn naam aan Alcatrez verbonden. Voor de rest heeft hij totaal geen inbl

 

POI een slechte serie is echt grote onzin.

 

POI een slechte serie is echt grote onzin.

 

Er zit nogal wat troep onder de series. Kiefer Sutherland loopt altijd met blaffertjes rond en Steven Spielberg draait aan alles een happy end. Ook HBO is niet altijd kwaliteit. En Downton Abbey is voor ouwe vrijsters.

 

Ze halen toch echt niet het niveau van
de fantastiche serie breaking Bad. Voor degene die de serie niet kennen check:
www.tvgids-online.com

 

Nieuwsbrief