Muziekdienst Deezer van start in Nederland
Nieuws

Muziekdienst Deezer van start in Nederland

donderdag 08 december 2011 17:18

De Franse muziekdienst biedt net als Spotify tegen betaling onbeperkt muziek streamen via computer en mobiel.

Streaming muzieksite Deezer is donderdag in Nederland gestart, meldt het bedrijf uit Parijs. Deezer is een Franse site die al een paar jaar on-demand muziek aanbiedt. Enkele miljoenen liedjes zijn te beluisteren via de Flash-speler op de site en via diverse mobieltjes. Je kunt ook eigen playlists aanmaken en die delen met anderen.

Anders dan Spotify werkt de site op de computer niet met een eigen programma: streamen gaat gewoon in de browser. De dienst lijkt daardoor meer op Grooveshark, met dit belangrijke verschil dat je bij Deezer niet zelf mp3'tjes kan uploaden, zoals bij Grooveshark. Die Amerikaanse site ligt daardoor juridisch onder vuur van de muziekindustrie.

Me Deezer Premium is onbeperkt liedjes te streamen en te downloaden met een prima audiokwaliteit (320 kbps). Een abonnement kost 5 euro per maand voor luisteren via de computer en 10 euro per maand om ook via mobiel de dienst te gebruiken. Deezer heeft niet alleen mobiele apps voor onder meer iPhone, Android en Blackberry, maar ook eigen toepassingen voor streaming apparatuur van Sonos en Logitech Squeezebox.

Deezer Premium startte in november 2009 in Frankrijk. Het heeft dus twee jaar geduurd voordat Nederland aan de beurt was. In de tussentijd heeft concurrent Spotify hier al een enorme groep trouwe gebruikers voor zich weten te winnen.

Een voordeel van Spotify is de grotere muziekcollectie. Deezer biedt maar 13 miljoen nummers, terwijl Spotify de 20 miljoen nadert. Het Zweedse bedrijf heeft al ongeveer 2,5 miljoen betalende leden. Hoeveel abonnees het Franse Deezer heeft is officieel niet bekend, maar het zullen naar waarschijnlijkheid veel minder zijn.

Deezer is in tegenstelling tot Spotify niet van plan zich op Amerika te storten. De Fransen rollen de komende weken uit naar tal van nieuwe landen en willen volgend jaar zomer actief zijn in 200 landen, behalve in de VS. Deezer verwacht namelijk geen groot succes te kunnen halen in de States waar al veel andere streamingdiensten zijn.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Deezer is al een jaar of twee beschikbaar als streaming dienst via Sonos!

 

yep, maar de site en de mobiele apps niet, die worden nu gelanceerd

 

Niet alleen op somos, op squeezebox ook. Alleen is het aanbod erbarmelijk, die Fransen hebben toch wel een 'heel eigen' smaak.

 

En hoeveel verdient een artiest als zijn liedje beluisterd word op een van beiden? Dit presenteert zich namelijk toch als een oplossing voor de teruglopende verkoop?

Groet,
Dennis

 

Ik rij al 2 jaar op mn tomos.

 

'Een hele eigen smaak'?
Het is allemaal Top 40 troep. Koop gewoon mooie albums!

 

Hier is altijd het laatste nieuws.
Altijd de Nieuwste Muziek!
Download en luister de nieuwste muziek…
http://www.topnieuwtjes.nl/

 

Spotify heeft meer songs? Bijna 20 M? Maar er ontbreken wel doodleuk de laatste albums van de Peppers en van Cold Play. Of zijn deze té commercieel om na release op de servers van Spotify te staan? Spotify doe er wat aan!
- Spotify én Deezer Radio (verkapte versie van Pandora zeg maar) gebruiker via Sonos

 

Wie wil er nou naar Coldplay luisteren?

 

Flash player? Die heb ik niet op mijn systeem, helaas, deze dienst zal het dus niet worden.

 

Alleen inloggen met een Facebook account?

*fail

 

Twee opmerkingen:

Je kunt met Deezer wel degelijk eigen mp3's uploaden, en wel naar de map 'Eigen mp3's van het menu 'Mijn muziek'' Deze zijn alleen te beluisteren door de uploader. Deze cloudopslag is zelfs onbeperkt. De enige beperking is dat de bestanden niet groter dan 10 Mb mogen zijn.

Op de perspagina van Deezer staat overigens wél dat ze zijn gestart in augustus 2007 en niet in 2009.

 

Deezer werkt ook op de mediabox WDTV live.
Verder is het verschil tussen Deezer en Spotify niet zo groot in aantallen nummers zoals in het artikel staat. Verschil is nu ongeveer 2 miljoen nummers.

 

Nieuwsbrief