Nederlandse data-visualisatie op Times Square
Nieuws

Nederlandse data-visualisatie op Times Square

donderdag 22 december 2011 11:47

Richard Vijgens data-visualisatie van grondwaterniveaus komt op het grote scherm op Times Square in New York.


'Seasonal and Longterm Changes in Groundwater Levels' heet de data-visualisatie waarmee Richard Vijgen uit Arnhem een prijs won. In een helder en voor iedereen begrijpelijk ontwerp laat Vijgen zien hoe dat ingewikkelde proces werkt. Data afkomstig van de US Geological Survey en GRACE satellieten van Nasa zet Vijgen om in twee schermen die vanaf straat te volgens zijn.

Daarmee wint Vijgen de Heads UP! data-visualisatiewedstrijd. Die schreef Picnic met Visualizing.org afgelopen herfst uit op zoek naar een bewegende, op data gebaseerde indicator waarmee het grote publiek gewezen wordt op actuele trends in grondwater. Naast een prijs van 2,5 duizend dollar zal hij zijn werk op Wereld Waterdag (22 maart) mogen laten zien en krijgt hij het enorme display op Times Square in New York ter beschikking.

Richard Vijgen is opgeleid als grafisch ontwerper en auto-didact programmeur. Sinds 2005 heeft hij een eigen studio, waar hij de grens tussen interactieve media en de sociale, virtuele en fysieke ruimte verkent. Wat hij op eigen houtje ontdekt heeft deelt hij als docent 'information design en interactive architecture' aan studenten van de ArtEZ hogeschool in Arnhem.

 

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

ca. 25% van zeespiegelstijging in laatste eeuw = gevolg van grondwaterontrekking.

 

Schei toch uit met die onzin!
Waar bazeer je dat nou weer op?

 

Grondwateronttrekking>bodemdaling>zeespiegelstijging

 

Tja, daar zit wel wat in. Punt

 

Nieuwsbrief