Nieuwe iMac, Mac Mini en 13 inch MacBook Pro onthuld
Nieuws

Nieuwe iMac, Mac Mini en 13 inch MacBook Pro onthuld

dinsdag 23 oktober 2012 19:25

Apple heeft zijn nieuwe iMac, Mac Mini en een 13 inch MacBook Pro met retina-display aangekondigd.

Apple heeft in San Jose nieuwe laptops en desktops aangekondigd. De presentatie startte met de onthulling van de nieuwe 13 inch MacBook Pro. Hij heeft net als de eerdere update van het 15 inch model een retinascherm, dit keer met 4 miljoen pixels en een 2560x1600 resolutie. De 13 inch MacBook Pro is per direct verkrijgbaar. De versie met 2,5 Ghz dualcore-processor, 8 gb ram en 128 gb flashopslag kost 1779 euro. De editie met 256 gb flashopslag kost 2079 euro.

Apple kondigde verder de nieuwe Mac Mini aan. Er zijn twee versies: eentje met dual-core 2,5 GHz processor en een higher-end model met een quad-core processor. De goedkoopste Mac Mini met 4 gb werkgeheugen en 500 gb harde schijf kost 649 euro, de duurdere versie met een 1 tb harde schijf kost 849.

Daarna volgde de aankondiging van de nieuwe iMac, de grootste verrassing van het Apple event. De alles-in-een desktopcomputers hebben een veel dunner scherm dat nog maar 5 millimeter telt. Er zijn twee versies, 21,5 inch en 27 inch, maar de schermen zijn nog geen retina-displays. Verkrijgbaar met de nieuwe iMac is Apple's nieuwe Fusion Drive, een combinatie van een snelle 128 gb solid state flashopslag en een grote harde schijf met 1 tot 3 tb ruimte. De 21,5 inch versie begint bij 1379 euro, de 27 inch editie bij 1899.

Apple kondigde ook de verwachte iPad Mini aan.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Nou, de mini die ik in Juli kocht is iig nauwelijks achterhaald. Had toen de Radeon versie voor 650€. Nu heb je voor 599 zelfde snelheid maar mindere GPU (apple durft niet met de Radeon te vergelijken. 1.6x zo snel als hd3000 is dus duidelijk langzamer). Quad voor 799 is wel aardig, maar het blijven "luie" updates.

 

En iMac durf ik eerste half jaar niet te kopen. Zon dun scherm betekent hws de vorige schermellende in het kwadraat (stof in scherm, stuck pixels)

 

Ik heb ook twijfels over de iMac. Ik heb zelf de vorige generatie en ik kan me niet goed indenken wat "dunner" nu echt toevoegd. Voor een laptop misschien essentieel, maar voor een iMac? Daardoor mis je wel de DVD drive en zit het geheugen opeens weer op een plek waardoor je er niet bij kan.
De Macbook Pro 13.3 is wat mij betreft een topper. Design, formaat, batterij, scherm, snelheid.... Weinig te wensen over wat mij betreft.

 

Ik begin apple een beetje spuugzat te worden. Ja tuurlijk, ze maken leuke speeltjes maar komen in korte tijd met een belachelijke update waardoor het huidige model weer 'achterhaald' is. Het feit dat ze gaan bepalen wat de consument wil maakt me misselijk. Nog even zo door gaan en het is afgelopen. Bah.

 

@ julian
Elke fabrikant bepaald wat de consument wil. Bij de een gaat het beter af dan de ander.
Dat heet marketing.

 

hehehhe, 13", de instapper nog net geen 1800 euro 128 gb extra ssd geheugen 2100...tja stoer spul man dat Apple :)

 

Die nieuwe iMac ziet er errug strak uit zeg! Maar ik blijf het voorlopig nog wel een tijdje met mn macPro doen!

 

Zo'n 27 iMac mogen ze bij mij op het bureau zetten. Liefst 2.

 

Lullige is nu dat je voor 949€ een snellere Mini koopt. En dat je voor het bedrag van een 27 inch er dus ook een echt scherm: de NEC PA271W bij kunt kopen.

Heb je trouwens de achterkant van de iMac al gezien? Die houdt Apple bewust verborgen. Soort zwangere buik, met keizersnede om RAM toe te voegen.

 

Omg.... Wat een design die imac. Ho ly crap... Aargh

 

Die imac is echt absurd vet.
En het gewicht is voor mij wel degelijk een pluspunt. Ik wil 'm namelijk binnenshuis verplaatsen van bureau naar woonkamer etc. Een soort grote mobiele laptop voor verplaatsen binnenshuis. De vorige was daar veelste zwaar voor! Ideaal!!

 

@Julian Een fabrikant maakt producten en de consument bepaalt nog steeds zelf of hij/zij het product wil kopen. En fabrikanten brengen elke keer nieuwe producten of updates uit. Dus je reply slaat helemaal nergens op...

 

Nieuwsbrief