Chat-app Telegram lanceert anonieme blogsite

Chat-app Telegram lanceert anonieme blogsite

23-11-2016 08:43 Laatste update: 15-10-2017 09:18

De makers van berichtenapp Telegram lanceren een dienst waarmee je blogs kunt posten zonder dat je daar een account voor hoeft aan te maken.

Het blogplatform heet Telegraph en is een simpele publicatietool waarmee gebruikers zonder account verhalen kunnen delen. De opzet lijkt wel wat op blogdienst Medium: de pagina is helemaal leeg met drie onderdelen: titel, naam van de auteur en ruimte voor het verhaal. Daarnaast is er een publicatieknop waarmee het artikel direct online gaat.

Qua opmaak is het allemaal niet zo spannend. Je kunt tekst selecteren om te bewerken, bijvoorbeeld om iets dikgedrukt of cursief te maken of tekst van een link te voorzien. Verder kun je woorden groter of kleiner maken (handig voor tussenkopjes) en quotes invoeren. Bij elke nieuwe enter kun je plaatjes en embedcodes toevoegen, bijvoorbeeld voor filmpjes.

Telegram update

Na publicatie wordt er een unieke link aangemaakt om via verschillende kanalen te delen. De verhalen zijn niet via Telegraph zelf op te zoeken of te bundelen, zoals op Medium wel kan, dus verspreiding moet echt via directe links. Op Telegram wordt zo'n link gepresenteerd met een 'snelle weergave'-knop.

Dat is een nieuwe functie van Telegram waarmee je een artikel sneller en binnen de Telegram-browser opent. Deze optie lijkt op de Instant Articles van Facebook en AMP van Google, maar werkt vooralsnog alleen met links naar Telegraph, Medium en TechCrunch.

Groepen

Meer vernieuwingen in de update van Telegram zijn 'gedeelde groepen', waarmee je kunt zien met welke contacten je welke groepen deelt, en 'spring naar datum'. Daarmee kun je binnen chats naar gesprekken op bepaalde data zoeken. Via de instellingen kun je naast tweestapsverificatie ook gebruikmaken van toegangscode-vergrendeling. Daarmee verschijnt een slotje op de chatpagina die je met een pincode kunt openen.

Bron: Bright.nl. Techprogramma Bright TV zie je elke maandagavond op RTL Z.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s