'Apple onthult volgende week slimme Siri Speaker'

'Apple onthult volgende week slimme Siri Speaker'

01-06-2017 08:57 Laatste update: 27-07-2017 21:30

Na Google en Amazon lijkt nu ook Apple met een slimme speaker te komen. Volgende week, tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Apple, zou de speaker getoond worden.

Na de presentatie volgende week zou de slimme speaker later dit jaar te koop moeten zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van informatie van ingewijden. Een slimme speaker is een virtuele assistent die via spraak wordt bediend. In het geval van Apple zal dit via Siri gaan.

De productie van de slimme speaker is volgens Bloomberg al begonnen. Met de speaker zal het mogelijk worden om via Apple's HomeKit-systeem andere slimme apparaten en de verlichting in huis te bedienen.

Google Home en Amazon Echo

Met het apparaat gaat Apple de concurrentie aan met de Google Home-speakers en de Echo van Amazon. Veel Apple-diensten worden nu niet ondersteund door de slimme speakers van Google en Amazon. Dat is voor Apple een goede reden om zich nu ook op de markt voor slimme speakers te begeven.

Het bedrijf vreest dat gebruikers die voor de speakers van Google of Amazon kiezen ook eerder de keuze zullen maken voor Spotify, Amazon Prime Music of Google Play in plaats van Apple Music.

WWDC

Op het jaarlijkse WWDC-congres presenteert Apple traditiegetrouw haar nieuwe besturingssysteem. Ook worden er regelmatig producten aangekondigd, al gaat het nooit om de nieuwe iPhone. Bright is aanwezig op het WWDC en zette al de verwachtingen voor het event op een rij.