Top 5: verwachtingen voor Apple-event WWDC
Top5

Top 5: verwachtingen voor Apple-event WWDC

woensdag 17 mei 2017 20:00

Op het Apple-event WWDC begin juni staat software centraal, maar er gaan dit jaar veel geruchten over nieuwe hardware. Een overzicht.

De jaarlijkse Worldwide Developers Conference begint op 5 juni in het Californische San Jose. Apple zal daar updates tonen voor zijn besturingssystemen iOS, macOS, tvOS en watchOS. Er gaan daarnaast geruchten over hardware van Apple die zijn opwachting maakt (of juist verdwijnt). We zetten vijf van die geruchten op een rij.

1 Siri-speaker

Apple zou een eigen slimme speaker ontwikkelen en die tijdens de WWDC presenteren. Daarmee gaat het bedrijf de concurrentie aan met de Amazon Echo en Google Home. De bekende KGI-analist Ming-Chi Kuo zegt dat de speaker van Apple beter geluid gaat bieden, gemaakt wordt door Inventec (de maker van Apples draadloze oordoppen AirPods) en dat hij eind dit jaar verschijnt. Als Apple de speaker tijdens de WWDC presenteert, hebben ontwikkelaars nog tijd genoeg om toepassingen voor het systeem te maken.

Om de speaker te bedienen, kan Siri gebruikt worden via stemcommando's. Daarom verwachten we op de WWDC ook een grote update voor de spraakassistent, die begint achter te lopen op de concurrentie. Mogelijk is de speaker ook voorzien van een display die informatie toont, zoals het weerbericht.

2 Nieuwe MacBooks

Tijdens de WWDC worden updates voor de MacBooks verwacht. Dat schrijft de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg. Zo krijgt de MacBook Air mogelijk voor het eerst sinds 2015 een nieuwe processor. Ook de MacBook Pro-modellen, die vorig jaar nog vernieuwd werden, mogen nieuwe chips verwachten. Zij krijgen naar verluidt Intel-chips van de nieuwste Kaby Lake-generatie. Als laatste wordt de 12-inch MacBook vernieuwd. Deze laptop krijgt volgens Gurman een betere processor, maar welke is onbekend.

3 iPad Pro

Over een nieuwe iPad Pro gaan al langer geruchten, Apple mikt op een presentatie op de WWDC. Dat zegt Ming-Chi Kuo. De nieuwe iPad Pro krijgt een 10,5-inch scherm maar qua behuizing blijft de tablet hetzelfde als de huidige 9,7-inch versie. Dat komt omdat de schermranden een stuk dunner moeten worden, waardoor er meer ruimte voor het touchscreen is. Mogelijk gaat de nieuwe iPad Pro pas eind dit jaar in de verkoop.

4 iMac

Laat Apple al wat zijn van de nieuwe iMacs? In april bleek dat Apple aan een nieuwe iMac werkt die specifiek op professionele gebruikers is gericht. Ook de cilindervormige Mac Pro wordt volledig vernieuwd, want dat gebeurde niet meer sinds 2013. Veel is er nog niet bekend over de computers, maar er is een kleine kans dat Apple er in juni meer over vertelt.

5 Geen iPad mini

Wat we niet op de WWDC gaan zien, is de iPad Mini. Sterker, een 'bron dichtbij Apple' heeft tegen BGR gezegd dat Apple van plan is met dit model te stoppen. De 7,9-inch iPad Mini verscheen in 2012 en is inmiddels anderhalf jaar niet vernieuwd. De bron zegt dat steeds groter wordende iPhones de rol van de iPad Mini inmiddels hebben overgenomen. Daarom kiest Apple er mogelijk voor om de Mini uit te faseren.

Like Bright.nl op Facebook om het nieuws over WWDC te volgen.

Rutger houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.

Nieuwsbrief