Koptelefoon van vrouw vliegt in brand in vliegtuig

Koptelefoon van vrouw vliegt in brand in vliegtuig

16-03-2017 10:48 Laatste update: 16:04

Na ontploffende telefoons hebben we nu ook ontploffende koptelefoons. Een vrouw liep brandwonden in het vliegtuig op toen haar koptelefoon vlam vatte.

Het incident vond plaats op 19 februari, maar is pas deze week bekend geworden nadat de Australische toezichthouder op de verkeersveiligheid een rapport had gepubliceerd over de gebeurtenissen aan boord van een vlucht van Beijing naar Melbourne.

Slapen

De vrouw zat te slapen toen haar koptelefoon ontplofte. Ze gooide de koptelefoon op de grond, waarna het vliegtuigpersoneel een emmer water over de knetterende headset heen gooide. Nadat de rook was opgetrokken bleken de batterijen op de grond te zijn gesmolten.

Tekst loopt door onder foto

Volgens het rapport van de Australische autoriteiten werd de brand vrijwel zeker veroorzaakt door de lithium-ion batterijen in de koptelefoon. Dergelijke batterijen zorgen vaker voor ontploffingen van consumentenelektronica.

Het is niet bekend welk merk en model koptelefoon de brand heeft veroorzaakt.

Galaxy Note 7

Het ontploffingsgevaar van Samsungs Galaxy Note 7 leidde er vorig jaar toe dat het toestel door meerdere vliegtuigmaatschappijen en autoriteiten aan boord werd verboden. Samsung haalde de Note 7 uiteindelijk van de markt.