Huawei zet in op vrouwen met nieuwe smartphones
IFA

Huawei zet in op vrouwen met nieuwe smartphones

01-09-2016 10:14 Laatste update: 30-07-2017 10:30

Met make-up apps en een 'stijlvol ontwerp' van de nieuwe Nova-smartphonelijn wil Huawei meer vrouwen aanspreken.

Huawei onthulde de mid-range Nova-toestellen met metalen behuizingen donderdag op de IFA-beurs in Berlijn. De Nova's beschikken standaard over de apps Make-up Mode 2.0 en Beauty Mode 3.0, die cosmetische effecten en filters voor een gladde huid toevoegen. Om het 'stijlvolle ontwerp' te benadrukken liet Richard Yu, CEO van de Huawei Consumer Business Group, zich bij de presentatie van de nieuwe smartphones in Berlijn vergezellen door de bekende modeblogger Xenia Tchoumi. 

Onze techredacteur Daniël Verlaan is bij de IFA en testte alvast enthousiast de filters uit:

Nummer 3 in Nederland

De Huawei Nova heeft een 5 inch full-hd scherm en een 12 megapixel camera. De Nova Plus is groter, met een 5,5 inch full-hd scherm, en een 16 megapixel camera. Beide smartphones hebben 3GB werkgeheugen en 32GB opslag. De vingerafdrukscanner op de achterkant is volgens Huawei 'de snelste op de markt' en heeft er maar 0,3 seconden voor nodig om een gebruiker te identificeren. De Nova kost 399 euro en is in oktober te koop in Nederland. De Nova Plus kost 429 euro, maar zal niet in Nederland verkrijgbaar zijn.  

Huawei is momenteel na Apple en Samsung derde op de Nederlandse smartphonemarkt met een aandeel van 9,4 procent in de eerste helft van dit jaar. 

Volg meer gadgetnieuws vanaf de IFA op Bright.nl