'Google brengt dit jaar een eigen smartphone uit'

'Google brengt dit jaar een eigen smartphone uit'

27-06-2016 07:29 Laatste update: 12:20

Google zou werken aan een volledig eigen smartphone onder de merknaam Google, om de concurrentie met Apple op te voeren. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met mobiele providers over het uitbrengen van een eigen telefoon.

Dat zeggen meerdere bronnen tegen The Telegraph. Google maakt al Nexus-telefoons met partners als LG en Huawei, maar het nieuwe toestel moet helemaal door het bedrijf zelf ontwikkeld gaan worden. Daarmee krijgt Google meer zeggenschap over het design, de hardware en de software.

Volgens de Britse krant zou Google de nogal gefragmenteerde Android-markt willen aanpakken. Hoewel Android het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld is, wordt de software door toestelmakers anders gebruikt, bijvoorbeeld met eigen skins. Ook is het voor gebruikers vaak onduidelijk wanneer ze de nieuwste versie van Android kunnen draaien op hun telefoon. Een eigen toestel zou Google meer controle moeten geven.

Google-telefoon

Als dit klopt, schuift Google meer in de richting van het high end-segment waar Apple zich beweegt. Dat bedrijf kan alles, van design tot software, naadloos op elkaar laten aansluiten, omdat alles in huis wordt ontwikkeld.

De laatste jaren focust het internetbedrijf Google zich steeds meer op hardware, met onder meer eigen computers en laptops. Ook komt Google binnenkort met een nieuwe VR-bril. Een maand geleden zei Google-baas Sundar Pichai dat Google een stuk meer aandacht gaat besteden aan telefoons. Hij zei toen wel dat de Nexus-smartphones in elk geval blijven bestaan: "Ons plan is nog steeds om met andere telefoonmakers te blijven werken." Google reageerde niet op het nieuws van The Telegraph.

Bron: Bright.nl