Online tv-dienst T-Mobile van start gegaan

Online tv-dienst T-Mobile van start gegaan

08-06-2016 18:33 Laatste update: 31-07-2017 04:30

T-Mobile is woensdag gestart met zijn streaming tv-dienst Knippr, waarmee kijkers zelf zenderpakketten kunnen samenstellen.

Met Knippr is het mogelijk om tv te kijken via internet, vergelijkbaar met de KPN Play-dienst. Knippr-gebruikers kunnen vanaf 10,99 euro per maand tv-zenders streamen naar computers, tablets en smartphones. Ze kunnen zelf elke maand hun zenderpakket aanpassen. Het basispakket, dat de eerste maand gratis is te proberen, telt 12 bekende Nederlandse tv-zenders. Extra zenders kosten 99 cent per maand.  

De Knippr-app voor iOS en Android ondersteunt vanaf volgende maand ook streamen naar televisies via Chromecast en Apple TV. Naast live-tv zijn programma's ook tot zeven dagen na uitzending on-demand terug te kijken. Het is mogelijk om op twee apparaten tegelijk te kijken. 

Extra features

T-Mobile zegt de komende tijd nog nieuwe features en meer zenders toe te voegen aan Knippr. "Moderne consumenten hebben vaak geen behoefte aan een combipakket met tientallen televisiezenders en vaste telefonie via de kabel", stelt Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarketing bij T-Mobile. "Je kunt Knippr elke maand naar eigen wens aanpassen en opzeggen. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een sportkanaal als je bijvoorbeeld het EK voetbal wilt volgen om na de finales die keuze weer te beëindigen."

Volgens T-Mobile is 'het merendeel van de programma's' in HD-kwaliteit te bekijken. De provider raadt een internetverbinding van minimaal 5 Mbps aan. Op de website van Knippr werken de tv-streams voorlopig alleen met Flash. "We werken hard aan HTML5-versie en verwachten die op korte termijn te kunnen presenteren." 

Bij concurrent KPN Play krijgen gebruikers 21 zenders plus drie HBO-kanalen 11,99 euro per maand in het eerste jaar, en daarna voor 14,99 euro per maand. Veertien van de zenders bij KPN Play zijn in hd-kwaliteit.

On-demanddienst NL Ziet, waar NPO, RTL en SBS samen aan meewerken, test ook het streamen van live-zenders

Bron: Bright.nl. Volg Bright ook op Facebook.