Hackers plaatsen wederom nieuwe HBO-programma's online
Bright

Hackers plaatsen wederom nieuwe HBO-programma's online

14-08-2017 08:24 Laatste update: 13-11-2017 07:50

Serieproducent HBO blijft last houden van een grote hack. De hackers hebben nog niet uitgezonden afleveringen online gezet.

Er zijn onder meer afleveringen online gezet van Curb Your Enthusiasm, de populaire comedyserie met Larry David die in oktober zijn terugkeer maakt op HBO. Dat schrijven Amerikaanse media. Daarnaast lekten ook afleveringen van de series Insecure, Ballers en The Deuce. De hitserie Game of Thrones bleef buiten schot.

In een reactie laat HBO weten geen contact te hebben met de hacker. "We gaan ook niet elke keer reageren als er een nieuw stukje naar buiten komt", schrijft een woordvoerder van de zender in een e-mail. "Er is veel geschreven over een cyber-incident bij HBO. De hacker kan doorgaan met het delen van gestolen informatie om media-aandacht te krijgen. Dat spelletje spelen wij niet mee."

1,5 terabyte

De hack bij HBO werd eind juli bekend, toen een script van Game of Thrones online werd gezet, samen met nog niet uitgezonden afleveringen van Ballers en Room 104. In totaal zouden de hackers zo'n 1,5 terabyte aan data hebben gestolen. 

Eerder deze maand bleek dat HBO de hackers een 'beloning' zou hebben aangeboden van 250.000 dollar. Dat geld komt uit de pot die normaal bedoeld is voor zogeheten white-hat hackers die kwetsbaarheden melden in plaats van ze te gebruiken.