© AR MeasureKit

Handige meet-app is nu te downloaden voor iPhone
Bright

Handige meet-app is nu te downloaden voor iPhone

20 september 2017 om 07:49
Laatste update: 20 september 2017 om 13:04

De nieuwe iOS-app MeasureKit meet afstanden, kubieke meters en je eigen lengte in augmented reality. Het benut de nieuwe AR-mogelijkheden van de iPhone optimaal.

Met de komst van iOS 11, sinds dinsdagavond beschikbaar, verschijnen er allerlei nieuwe iOS-apps die van augmented reality gebruikmaken. Ze werken met Apple's nieuwe ​ARKit-systeem, dat een scan van je omgeving maakt en vervolgens virtuele objecten in je camerabeeld kan plaatsen. ARKit herkent verschillen tussen bijvoorbeeld tafels en vloeren en past de lichtinval op virtuele objecten aan op het licht in de ruimte.

Meten

Je kunt ook allerlei zaken gaan meten in augmented reality. AR MeasureKit is een van de meest geavanceerde nieuwe apps die dat doet. De app is sinds dinsdagavond te downloaden uit de App Store. Hij is beschikbaar vanaf de iPhone 6s.

Met MeasureKit kun je ook hoeken berekenen en afstanden meten door met de telefoon door een ruimte te lopen, of te rijden. Daarnaast kun je kubieke meters meten in 3D en je eigen lengte meten.

In de gratis app is alleen het meetlint te gebruiken, voor de andere opties betaal je 3,99 euro.

Ikeo-app laat op zich wachten

Een andere AR-app waar reikhalzend naar uit wordt gekeken, is de IKEA Place-app. Hiermee kan je door middel van augmented reality precies zien hoe meubels van Ikea in je huis staan en ze niet te groot of te klein zijn.

Gisteren kwam de app in Amerika in de AppStore. Nederlandse Ikea-fanaten moeten nog even wachten, want hier is de app nog niet beschikbaar. Op de site van Ikea staat dat de app 'medio september' te downloaden is.