Bright

Apple-oprichter Wozniak raakt bitcoins kwijt na oplichting

Apple-oprichter Wozniak raakt bitcoins kwijt na oplichting
27 februari om 09:29
Laatste update: 7 maart om 10:00

Apple-oprichter Steve Wozniak is zeven bitcoins kwijtgeraakt door oplichting. Hij heeft nu nog één bitcoin over.

Tijdens een door de Economic Times of India georganiseerde bijeenkomst vertelde de Apple-oprichter dat hij de zeven bitcoins online had verkocht aan iemand die daar met behulp van een creditcard voor betaalde. “Vervolgens trok die persoon de creditcardbetaling weer in. Zo makkelijk ging het.”

Omdat de oplichter bovendien gebruikmaakte van een gestolen creditcardnummer, kan Wozniak de schade nergens verhalen. De Apple-oprichter, die voor een toespraak al snel 100.000 dollar krijgt, zal er vermoedelijk niet wakker van liggen.

Gekocht voor reizen

Wozniak betaalde 700 euro per bitcoin en was naar eigen zeggen vooral benieuwd wat hij met de virtuele munten kon doen. “Ik had ze omdat ik dan op een dag zou kunnen reizen zonder creditcard, portemonnee of cash.” Dat bleek in de praktijk behoorlijk tegen te vallen. “Ik heb gekeken welke hotels en instellingen bitcoins accepteren… Dat blijkt nog altijd een moeilijk verhaal”, aldus Wozniak.


<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;medium&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="01bb6355-0489-4e93-88ee-51d3423a747d"></drupal-entity>