Bright

Amazon koopt maker slimme deurbel Ring 'voor 1 miljard dollar'

Amazon koopt maker slimme deurbel Ring  'voor 1 miljard dollar'
28 februari om 10:27
Laatste update: 28 februari om 10:59

Amazon neemt Ring, een maker van slimme camera's en deurbellen, over voor naar verluidt 1 miljard dollar. Amazon-klanten kunnen met de deurbel bezorgers op afstand in huis laten.

Amazon bevestigt de overname tegenover Reuters. Een ingewijde zegt tegen het persbureau dat Ring gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar. Met de overname zou Amazon meer willen inzetten op slimme apparaten voor thuis en het zijn bezorgers makkelijker willen maken. Ring werkt al samen met slimme Amazon-speaker Echo en kan op aanvraag bijvoorbeeld laten zien wie er voor de deur staat.

Bezorgers op afstand binnenlaten

Daarnaast kwam Amazon eind vorig jaar met de dienst Amazon Key. Daarbij kunnen klanten van de webwinkel bezorgers hun huis binnenlaten als zij zelf niet thuis zijn. Nu is daar nog een combinatie van een Amazon-camera en een slim deurslot van enkele ondersteunde fabrikanten voor nodig. De slimme sloten van Ring hebben een eigen, ingebouwde camera.

Het merk Ring blijft waarschijnlijk bestaan, net zoals andere door Amazon overgenomen bedrijven als Zappos, Twitch en Audible ook onder hun eigen naam verder laat gaan.

Combinatie met Amazon Prime

Analisten zien grote kansen voor Ring en de grote groep trouwe Amazon Prime-klanten. Die groep krijgt in ruil voor maandelijkse abonnementskosten een extra snelle levering en korting op producten. Die voordelen, extra veiligheid en levering met Amazon Key zouden de deurbellen van Ring volgens experts aantrekkelijk maken voor de ruim 100 miljoen Amazon Prime-abonnees.

Bright testte de slimme deurbel Ring 2:

Lees ook:
Nieuwe Amazon-dienst geeft bezorgers sleutel van voordeur

Lees meer over:

Deel via