Nederlandse game al 7,6 miljoen keer verkocht
Bright

Nederlandse game al 7,6 miljoen keer verkocht

28 februari om 17:41
Laatste update: 8 maart om 09:54

In een jaar tijd is de Nederlandse PlayStation 4-game Horizon Zero Dawn al 7,6 miljoen keer verkocht.

Met die 7,6 miljoen verkochte games in een jaar tijd, is Horizon Zero Dawn de bestverkopende exclusieve PlayStation 4-game van Sony's eigen studio's, meldt de Amsterdamse ontwikkelaar Guerrilla Games.

"We hadden grote ambities voor Horizon Zero Dawn en toen de lancering dichterbij kwam wisten we dat mensen enthousiast waren, maar dit soort verkoopaantallen zijn mind blowing", zegt Hermen Hulst, managing director van Guerrilla Games.

Robotdieren

Horizon Zero Dawn verscheen op 1 maart 2017 voor de Playstation 4 en speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Een primitieve mensheid leeft weer in stammen, omgeven door robotdieren waarvan zij het ontstaan niet kennen. Via hoofdrolspeelster Aloy komen spelers al boogschietend en verkennend achter de geschiedenis van de prachtige landschappen vol vreemde robotdieren.

Lovende recensies

De game werd vorig jaar door critici zeer lovend ontvangen, en groeide het uit tot één van de best beoordeelde titels van het jaar. Dat is uniek voor een game van Nederlandse bodem.

Met Horizon Zero Dawn maakte Guerrilla Games voor het eerst een ander soort game dan de Killzone-serie waar het bedrijf bekend mee werd.

Lees ook:

Interview met game-producer Angie Smets over Horizon Zero Dawn

Bron: Bright.nl

Lees meer over:

Deel via