Bright

Netflix komt dit jaar met 700 eigen films en series

28 februari om 20:01
Laatste update: 8 maart om 05:27

Netflix gaat dit jaar zo'n 700 eigen films en series maken met zijn budget van 8 miljard dollar.

Netflix zei vorig jaar al dat het in 2018 voor 8 miljard dollar aan eigen producties wilde maken. Nu blijkt hoeveel Netflix van dat geld kan produceren. David Wells, de financiële topman van Netflix, zegt dat het bedrijf dit jaar 'rond de 700' eigen producties wil maken, schrijft Variety.

"De strategie van Netflix blijft 'laten we nieuwe content maken', het werkt, het stuwt de groei", aldus Wells. Van de 700 producties dit jaar komen er in ieder geval 80 van buiten de VS, zoals de Duitse hitserie Dark. Zolang het aantal Netflix-abonnees blijft groeien naarmate het aantal films en series toeneemt, is er volgens Wells nog geen grens in zicht voor het productiebudget van Netflix.

Nog meer abonnees

Toch is het zelf maken van films en series niet heilig voor de Netflix-topman. "Het kan mensen niet schelen waar de verhalen vandaan komen. Wij willen de beste inhoud bieden en die hoeven we niet noodzakelijk zelf te maken", aldus Wells.

Ondertussen zegt hij ook dat Netflix nog meer geld gaat besteden aan marketing. "We dachten eerst dat elke verdiende dollar het beste aan nieuwe inhoud kon worden uitgegeven. Nu denken we dat marketing een vermenigvuldiger is voor wat we aan inhoud kunnen besteden." Netflix sloot 2017 af met 117,6 miljoen gebruikers. "Er zijn meer niet-abonnees dan dat er abonnees  van Netflix zijn en dat is onze kans", aldus Wells.

Populair in Nederland

Netflix bereikt in Nederland al 2,4 miljoen huishoudens, ruim een derde van het totaal. In de leeftijdsgroep tot 29 jaar is het bereik van Netflix zelfs ruim 50 procent, bleek onlangs uit een onderzoek door Telecompaper.

Tip: besparen op streamingdiensten

Bright legt uit hoe je veel geld kunt besparen op de drie populairste streamingdiensten:


Bron: Bright.nl

Lees meer over:

Deel via