Bright

'Apple komt met goedkopere MacBook met beter scherm'

12 maart om 11:52
Laatste update: 6 april om 02:31

Apple zou binnenkort een betaalbare MacBook met een scherper 13 inch scherm willen lanceren.

In 2015 bracht Apple zijn nieuwe MacBook op de markt. Het moest de vervanger worden van de goedkopere MacBook Air, die zijn leven begon in 2008. Maar de nieuwe MacBook duwde de MacBook Air niet uit de schappen, ondanks dat de laatste technologisch achterloopt.

De ooit zo revolutionaire dunne en lichte MacBook Air is de laatste jaren nauwelijks van binnen of van buiten geüpdatet. Toch is het nog steeds één van de lichtere laptops op de markt. Bovendien kost hij 1100 euro. Dat is 400 euro goedkoper dan het instapmodel van de MacBook. Naast de gunstige prijs heeft de MacBook Air een tijdloos ontwerp en is hij licht en dun. Daardoor blijft hij goed verkopen. Maar daar kan dit jaar verandering in komen. 

13,3 inch retina-scherm

Volgens de Taiwanese krant Digitimes wil Apple binnenkort een Retina MacBook lanceren. Dat model zou een prijs krijgen die vergelijkbaar is met de huidige MacBook Air, of net iets hoger ligt. Digitimes baseert zich op bronnen binnen leveranciers. Dit betekent mogelijk het einde van de MacBook Air-lijn. 

De nieuwe 13,3 inch MacBook-schermen zouden dezelfde resolutie hebben als die van de MacBook Pro. LG Display zou de schermen voor de nieuwe MacBooks in april leveren, zodat de productie van de nieuwe betaalbare MacBook in mei of begin juni zou kunnen starten. 

'Ook nieuwe iPads'

Intussen zijn er volgens Digitimes ook al componenten voor een nieuwe, goedkopere 9.7 inch iPad geleverd. Die iPad zou in de komende maanden op de markt komen, later dit jaar gevolgd door een nieuwe iPad Pro.

Lees meer over:

Deel via