AI maakt Flintstones-cartoons op basis van tekst

AI maakt Flintstones-cartoons op basis van tekst

16-04-2018 08:10 Laatste update: 08:09

Schrijf een tekstje en kunstmatige intelligentie maakt er een Flintstones-filmpje van.

Amerikaanse wetenschappers trainden een netwerk met kunstmatige intelligentie (AI), genaamd Craft, om Flintstones-video's te genereren. Dat deden ze door het systeem een database te voeden met 25.000 Flintstones-filmpjes die stuk voor stuk van een beschrijving waren voorzien. De Craft AI leerde via die annotaties welke woorden bij welke beelden in de video's pasten.

Het resultaat was dat Craft objecten en personen kon onderscheiden op basis van die woorden. Vervolgens werd Craft kleine scènes in tekstvorm voorgeschoteld, waar de AI zelf weer Flintstones-cartoons van maakte. Ieder filmpje was maar ongeveer drie seconde lang en zo nu en dan klopte de context niet. Maar het resultaat was al vrij indrukwekkend. 


Nieuwe afleveringen genereren

Het duurt nog wel even voordat AI hele nieuwe afleveringen van je favoriete tekenfilms zal genereren, maar volgens de wetenschappers gaat het die kant wel op. De filmstudio's van de toekomst zullen niet alleen met AI tekenfilms maken, maar ook kunstmatig gecreëerde acteurs die er levensecht uitzien.

Chipfabrikant Nvidia toonde een paar maanden geleden hoe zijn AI in staat was om realistische foto's van niet bestaande mensen te creëren