'Huawei toont eind dit jaar opvouwbare smartphone'

'Huawei toont eind dit jaar opvouwbare smartphone'

13 april om 09:16
Laatste update: 13 april om 09:15

Huawei zou in november een opvouwbare smartphone willen presenteren.

Huawei hoopt als eerste fabrikant een opvouwbare smartphone te introduceren. Het Chinese merk wil concurrenten als Samsung en LG voor zijn, meldt het Zuid-Koreaanse ETNews op basis van bronnen bij Huawei’s leveranciers. Huawei zou het toestel in november aan het publiek willen tonen.

De smartphone zou werken met een OLED-scherm van LG, dat 'naar binnen toe' is te vouwen. De presentatie eind dit jaar dient volgens ETNews voor het verzamelen van feedback over de mogelijke toepassingen van zo'n vouwbaar scherm. Dat moet leiden tot aanpassingen in de gebruikersinterface en de software van het uiteindelijke model. Volgens de uitgelekte plannen zou Huawei in de tweede helft van 2019 zijn opvouwbare telefoon met 5G-ondersteuning op de markt willen brengen. Hoeveel het toestel moet gaan kosten, is nog niet duidelijk.

Samsung en Apple

Meerdere telefoonfabrikanten, waaronder Samsung, LG en ZTE, werken al aan smartphones met buigbare of vouwbare schermen. Zo zou Samsung eind dit jaar de Galaxy X met een opvouwbaar scherm willen lanceren. Apple patenteerde vorig jaar ook een opvouwbaar iPhone-scherm, dat als een boekje dichtklapt.

Bekijk ook onze video over de nieuwe Huawei P20 Pro:


Subscribe je op ons YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via