'Verkoop van HomePod valt tegen'

'Verkoop van HomePod valt tegen'

12-04-2018 10:04 Laatste update: 10:12

De verkoop van Apples slimme luidspreker HomePod zou dusdanig tegenvallen dat de voorraden zich opstapelen.

Apple was laat met zijn slimme speaker HomePod. Op het gebied van spraakgestuurde functies kan de HomePod slecht concurreren met de Amazon Echo- en Google Home-luidsprekers. Apple zette dan ook niet in op het slimme aspect van de luidspreker, maar op de geluidskwaliteit. De consument lijkt nog niet erg warm te lopen voor de HomePod.

Volgens bronnen van persbureau Bloomberg heeft Apple zijn verkoopverwachting naar beneden gesteld. Bij een van de fabrikanten van de HomePod zou het aantal bestelde HomePods zijn verminderd. De verkoop verliep vlak na de introductie heel behoorlijk, stelt onderzoeksbureau Slice Intelligence, maar na drie weken zou de verkoop al gehalveerd zijn. Bloomberg sprak ook met meerdere Apple Store-medewerkers die beweerden dan de voorraden van HomePods zich aan het opstapelen zijn.

De HomePod kwam op 9 februari in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië op de markt. Net als bij de eerste Apple Watch valt er voor Apple nog veel te verbeteren aan dit nieuwe product. De Apple Watch is inmiddels, bij de derde versie, koploper op de markt van wearables. 

Bekijk ook onze review van de HomePod:


​Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Lees ook: HomePod: een typische Apple-zet