Tesla maakt nu 2000 Model 3's per week

Tesla maakt nu 2000 Model 3's per week

03-04-2018 14:37 Laatste update: 18:29

In een e-mail aan Tesla-werknemers schrijft ceo Elon Musk dat het bedrijf nu 2000 Model 3's per week produceert. Dat is minder dan het bijgestelde target.

In de mail die Musk om drie uur 's nachts verstuurde, schrijft hij dat het 'extreem moeilijk' was om de mijlpaal van tweeduizend geproduceerde voertuigen per week te halen, meldt Jalopnik. "Het duurde vijf jaar om een wekelijkse productie van 2000 te halen voor de Model S en Model X samen", schrijft Musk. "Met de Model 3 hebben we die output slechts in negen maanden bereikt."

De 2000 voertuigen per week zijn er nog altijd minder dan Tesla zich in januari ten doel stelde. Destijds voorzag Musk dat zijn bedrijf aan het eind van het eerste kwartaal 2500 Model 3's per week zou produceren. Dat was op zichzelf alweer minder dan de productiedoelstellingen die Tesla in het verleden had. Aanvankelijk wilde de fabrikant van elektrische auto's aan het eind van vorig jaar 5000 Model 3's van de band laten een rollen. Het werden er in totaal 1550 in het vierde kwartaal.

Eerder voorspelde Musk ook dat Tesla dit jaar een half miljoen Model 3's zou kunnen produceren. Zelfs als het bedrijf erin slaagt om de productie in de komende tijd nog flink op te voeren, lijkt dat een onmogelijke opgave.

'Car bizz is hell'

Tesla heeft de afgelopen week flinke klappen op de beurs gekregen. Tesla, dat eerder dit jaar nog rond de 60 miljard dollar waard was, is op dit moment 45 miljard dollar waard. Een terugroepactie voor 123.000 auto's, een onderzoek naar een nieuw dodelijk ongeval met een Model X en een afwaardering van kredietbeoordelaar Moody's spelen het bedrijf parten.

In een tweet op maandagavond schrijft Musk dat hij weer in de Tesla-fabriek slaapt. "Car biz is hell", voegt hij er aan toe.