WhatsApp-oprichter deelt ook #DeleteFacebook

WhatsApp-oprichter deelt ook #DeleteFacebook

21-03-2018 08:19 Laatste update: 08:32

WhatsApp-oprichter Brian Acton, miljardair geworden dankzij Facebook, roept nu op Facebook te verwijderen.

De ophef over het gebruik van data van miljoenen Facebook-gebruikers door het omstreden bedrijf Cambridge Analytica heeft geleid tot een oproep om Facebook-accounts te verwijderen. Opmerkelijk: ook WhatsApp-oprichter Brian Acton stuurde vannacht een tweet met de hashtag #DeleteFacebook.  

Acton werd miljardair toen Facebook de chatapp in 2014 overnam voor 16 miljard dollar. Acton vertrok eind 2017 bij WhatsApp en heeft onlangs 50 miljoen dollar geïnvesteerd in de beveiligde chatapp Signal. Mede-oprichter van WhatsApp Jan Koum werkt nog steeds voor Facebook.

Zuckerberg

Facebook-ceo Mark Zuckerberg zwijgt nog altijd over de kwestie met Cambridge Analytica. Facebook kwam dinsdagavond wel met een verklaring aan Amerikaanse media, waarin het stelt door het databedrijf te zijn bedrogen. "Mark, Sheryl en hun teams werken rond de klok om alle informatie te verzamelen en noodzakelijke maatregelen te nemen. Ze begrijpen de ernst van de situatie", aldus de verklaring. 

Kritiek

Meer ex-managers en investeerders van Facebook hebben zich recent tegen het bedrijf gekeerd, onder wie Roger McNamee. Hij was een van de eerste investeerders in het sociale netwerk en werd gezien als de mentor van Mark Zuckerberg. Ook ex-topmannen Sean Parker en Chamath Palihapitiya hebben kritiek geuit op het verslavende karakter van het sociale netwerk en de maatschappelijke impact die dit kan hebben. 

Kijk ook onze video over de verslavende werking van Facebook:


Volg Bright ook op YouTube