Bright Stuff: Canon EOS M50

Review Canon EOS M50 4k camera
11 maart 2018 om 23:05
Laatste update: 27 juni 2018 om 16:41
  • Redactie Bright

Canon heeft het eindelijk voor elkaar: een systeemcamera die in 4K filmt. En dat voor een knap prijsje.

De Canon M50 is een systeemcamera, dit in tegenstelling tot die andere populaire Canon-vlogcamera, de G7XII. Je kan er dus verschillende lenzen voor kopen. Wij raden je aan om de kit te kopen waarbij je voor 699 euro de camera-body krijgt met de 15-45mm lens. Daar kan je als vlogger prima mee uit de voeten. De M50 heeft een fenomenaal snelle autofocus. Het is dezelfde technologie (DPAF) als in bijvoorbeeld de high-end Canon 5D.

De camera is erg gebruiksvriendelijk. Je kan zo’n beetje alles instellen via het touchscreen dat kantelbaar is. Hij is licht en door de grote sensor krijg je een mooie scherpte-diepte. Als bonus kan je op deze Canon M50 een externe microfoon aansluiten, waardoor je vlogs gelijk boven de rest uitsteken. Goed geluid wordt vaak onderschat.

Jammer is dat in 4K het beeld wordt gecropt. Waarschijnlijk omdat de camera niet genoeg rekenkracht heeft om voor de hele sensor 4K-beelden te berekenen. Je moet daardoor wel lange armen hebben om goed in beeld te komen. Filmen in 4K heeft nog een nadeel: de autofocus wordt een stuk trager, omdat de camera dan geen gebruik maakt van DPAF. In 4K is het dus meer een vlogcamera voor op je bureau met een tripod eronder. Hij zal je dan ook niet in de steek laten. In full-hd nadert de Canon EOS M50 perfectie in zijn prijsklasse.

Lees meer over:

Deel via