Maak Facebook weer leuk: stap over naar Facebook Lite

Maak Facebook weer leuk: stap over naar Facebook Lite

16 maart om 16:30
Laatste update: 26 april om 13:02

Bram is zeer te spreken over de nieuwe 'lichtere' versie van de Facebook-app. Maar niet vanwege de voordelen die Facebook noemt.

Wat een zegen! Facebook heeft de lichtere variant van de app, Facebook Lite, nu ook uitgebracht voor Android in Nederland. De app werkt heerlijk en doet alles goed wat de standaard Facebook-app fout doet. En nee, dan heb ik het niet over het besparen van ruimte.

Want dat is het voordeel van Lite dat Facebook zelf noemt. Lite is bedoeld voor trage en oude Androids met weinig opslaggeheugen en een waardeloze internetverbinding. Eenmaal geïnstalleerd is de app minder dan 2 MB, tegenover 63 MB van de standaard app. Hieronder zie je links de standaard-app van Facebook en rechts de Lite-variant.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="711f93ac-41a5-4e39-9c0d-d943826180b8"></drupal-entity>

Alleen maar voordelen!

Maar het echte voordeel is dat de uitgeklede app veel rustiger en overzichtelijker is dan de standaard versie. Zo starten video's niet automatisch en worden er sowieso veel minder video's weergegeven. Verder kan je weer gewoon een bericht via Messenger versturen binnen de app, zonder dat de Messenger-app door je strot wordt geduwd

De letters zijn kleiner en rustiger én, hoera, emoji worden niet meer getoond. Alleen de standaard smiley's worden in zwartwit weergegeven.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="c650015b-dbcc-479a-a541-d663a6ca5696"></drupal-entity>

Verder is er geen plek voor Marketplace (gebruik ik toch niet), Verhalen (gebruikt niemand) en voor gifjes (die ken ik toch al uit mijn hoofd).

Facebook zoals in 2010

De Lite-app heeft wel wat weg van de versie in 2010. Veel witruimte, veel rust en veel ruimte om reacties achter te laten.

Maar met deze editie kan je wel alles doen wat je wilt. Reageren gaat even makkelijk als in de standaard app, je kan teksten met kleurige achtergronden plaatsen en foto's en video's delen.

Delete en download

Wees dus niet bang en gooi net zoals ik je Facebook-app van je telefoon en stap over op Lite. Want daar wordt niet alleen je telefoon beter van, maar ook je Facebook-plezier.

Vergeet niet Bright te liken.

Lees meer over:

Deel via