Met gps-tracking in parkeerapp betaal je nooit te veel

Met gps-tracking in parkeerapp betaal je nooit te veel

16-03-2018 13:56 Laatste update: 13:59

Bram van Dijk

Parkmobile gaat een herinnering sturen als een gebruiker terug is bij de parkeerplaats.

Ben jij een van die ruim twee miljoen Nederlandse gebruikers van parkeerbetaalapps? En sla jij jezelf ook wel eens voor je kop als je thuiskomt en vergeten bent de app te sluiten, waardoor je nog steeds voor een parkeerplaats betaalt terwijl je er niet meer staat? De app Parkmobile heeft een nieuwe methode bedacht om gebruikers erop te wijzen dat een parkeersessie nog loopt.

Met de nieuwe functie GPS-herinnering kan een gebruiker instellen dat zijn locatie gevolgd wordt op het moment dat hij een parkeeractie start. Komt hij nadien terug op de locatie waar zijn auto geparkeerd staat, dan krijgt hij een melding en kan hij direct vanuit de melding de actie stoppen. De nieuwe functie wordt eind maart uitgerold naar alle gebruikers.

Privacy

De functionaliteit kost niks extra, in tegenstelling tot het laten sturen van een herinnerings-sms'je. Nadeel is wel dat je wéér een app toestemming geeft om je locatie te tracken en zo meer inzicht in je leven geeft. Het gevaar bestaat dat bij een hack van een bedrijf persoonlijke informatie op straat belandt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s