Deurbel Nest is nu te koop, nog niet in Nederland

Deurbel Nest is nu te koop, nog niet in Nederland

16-03-2018 10:04 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Bram van Dijk

Naast slimme thermostaten en beveiligingscamera's verkoopt Google-dochter Nest nu ook een slimme deurbel.

Het aanbod van Nest is deze week flink uitgebreid. Eerder verkocht het Google-bedrijf alleen slimme thermostaten, beveiligingscamera's en rook- en koolmonoxidemelders, maar nu is daar een slimme deurbel en een slim slot bijgekomen.

De deurbel Nest Hello heeft een ingebouwde microfoon en camera. Belt er iemand aan, dan krijg je een notificatie op je telefoon en kan je met elkaar praten. Ben je niet thuis, dan kan je iemand toch te woord staan of een vooraf opgenomen bericht laten afspelen.

Abonnement

De deurbel kost 229 dollar, maar dit is nog exclusief een abonnement op Nest Aware vanaf 5 dollar per maand. Zonder abonnement kan je geen videobeelden terugkijken en werkt de gezichtsherkenning niet. Ook wordt aangeraden om een monteur te laten komen voor de aansluiting. De Nest Hello werd in september vorig jaar aangekondigd en is sinds vandaag te bestellen. Tenminste, als je in de Verenigde Staten of Canada woont, want in Nederland staat de webshop nog steeds niet open.

Temperatuursensor en slim slot

Verder kondigde Nest aan dat het eindelijk het slimme slot op de markt gaat brengen. In 2015 werd de Nest x Yale-slot al aangekondigd, maar pas nu is deze beschikbaar voor 249 dollar.

Ook heeft het een temperatuursensor gelanceerd, die in combinatie met de slimme thermostaat de temperatuur in andere kamers kan regelen. Deze kost 39 dollar per stuk, maar de sensor en het slot zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Kijk ook onze review van de slimme deurbel Ring Video Doorbell 2


Volg Bright ook op YouTube

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s